Chipiona

Rocío Jurado és acomiadada a Chipiona enmig d'un emotiu i multitudinari funeral

Les despulles de la cantant Rocío Jurado descansen ja al cementiri de San José de Chipiona, a Cadis, després d'un multitudinari i emotiu adéu al santuari franciscà de la Mare de Déu de Regla oficiat pel bisbe de Jerez, Juan del Río. L'allau de persones que s'han acostat a la localitat natal de la cantant li han dit adéu amb un aplaudiment d'una hora i quart, mentre es traslladava el fèretre del santuari al cementiri. Es calcula que més de 200.000 persones han fet cua per retre homenatge al fèretre, però molts s'han quedat amb les ganes perquè la capella ardent ha tancat a les deu del matí, una hora abans del previst.

Actualitzat

Chipiona, la localitat natal de Rocío Jurado, ha acomiadat amb grans mostres d'afecte i un formiguer de gent la seva estrella més universal. Gairebé tots els comerços han tancat en senyal de dol. La mobilització dels veïns d'aquesta localitat gaditana havia començat de matinada, quan milers de persones es van congregar expectants per rebre les restes mortals de la Jurado. La comitiva fúnebre provenia de Madrid i estava encapçalada pel marit de l'artista, José Ortega Cano, i la seva filla, Rocío Carrasco.

Al llarg de tota la nit i fins a les deu del matí unes 200.000 persones, segons estimacions municipals, han fet cua davant del fèretre de la cantant. Mentrestant, la família rebia el condol de coneguts i autoritats, com, per exemple, el de Manuel Chaves, president de la Junta d'Andalusia.

A les dotze del migdia han començat els funerals al santuari de la mare de Déu de Regla. L'aglomeració ha estat tan gran que el santuari ha hagut de ser desallotjat per deixar pas als familiars de la cantant. El bisbe de Jerez, Juan del Río, ha lamentat durant l'ofici que "si la mort és el peatge que s'ha de pagar per viure, Rocío Jurado ha pagat un peatge molt dur de dos anys de patiment".

Després dels funerals, el fèretre de la cantant ha estat traslladat fins al cementiri municipal de San José a les espatlles de diversos familiars, encapçalats per un José Ortega Cano i un Amador Mohedano, germà de la cantant, consternats. Durant el trajecte de dos quilòmetres que separa el santuari del cementiri, que s'ha cobert en una hora i quart, els aplaudiments dels milers de congregats no han cessat.

L'artista, considerada una renovadora de la "copla", ha mort als 61 anys víctima del càncer de pàncrees que li van diagnosticar el 2004.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut