Miquel Roca, en un moment del programa "Fora de sèrie"
Miquel Roca, en un moment del programa "Fora de sèrie"

Roca diu que la Constitució no permet un referèndum, però que es pot reformar

Miquel Roca, un dels pares de la Constitució i antic dirigent de CDC, també creu que el PDeCAT vol marcar distàncies amb Convergència

RedaccióActualitzat

L'advocat i antic dirigent de Convergència Democràtica Miquel Roca creu que el PDeCAT vol marcar distàncies amb Convergència i deixar enrere tot el llegat del seu partit.

Roca n'ha parlat al programa "Fora de sèrie", en una entrevista amb la periodista Gemma Nierga, que s'emetrà aquesta nit per TV3:

"Vaig veure un titular que deia 'Convergència s'ha acabat'. No sé si s'ha acabat, però el que sí és evident és que el PDeCAT vol trobar una distància amb això."

"Vol renegar de vostès?", li pregunta la periodista.

"No ho sé, i la veritat és que no m'interessa", respon Roca.

A la mateixa entrevista, la primera en profunditat que el que va ser un dels pares de la Constitució concedeix a una televisió en més de vint anys, Roca nega que l'actual carta magna prevegi que es pugui fer un referèndum per la independència de Catalunya, però admet que es pot reformar perquè hi tingui cabuda.

"La Constitució no és una lletra, és una música. I la música de la Constitució, si s'interpreta malament, es nota", diu Roca.

Aleshores, Nierga li pregunta si aquesta constitució permetria un referèndum d'autodeterminació.

I Roca li respon:

"Això que vostè diu, no. Si permet un referèndum d'aquesta naturalesa, el que vol dir és: reformem la constitució i, fins i tot, el marc territorial de la Constitució. No sé si ara ja, perquè això està complicat, però... podrien donar joc a les aspiracions que des de Catalunya es plantejaven? Segurament sí que hi havia possibles solucions. Segurament sí."

Roca també parla a l'entrevista del seu paper en l'absolució de la infanta Cristina en el judici del cas Nóos i justifica haver-ne assumit la defensa.

Anar al contingut