Tenis

Robredo passa per sobre de Stepanek i es proclama campió del Masters Series d'Hamburg

El català Tommy Robredo ha sumat el títol més important de la seva carrera esportiva en imposar-se en la final del Masters Series d'Hamburg al txec Radek Stepanek, per 6-1, 6-3 i 6-3. Robredo, dotzè jugador mundial i vuitè cap de sèrie del torneig, ha estat molt superior al seu rival i d'aquesta manera s'ha adjudicat el tercer títol de la seva carrera, després dels de Sopot el 2001 i el Comte de Godó el 2004.

La paritat inicial s'ha alterat aviat, en el quart joc del primer set, quan Robredo ha trencat el servei del seu rival després d'una interminable successió d'avantatges i empats que ha acabat amb 3-1 al seu favor. El txec s'ha vist obligat a augmentar el nivell de risc per recuperar el servei perdut, però ha comès nombroses errades. Robredo, en canvi, ha mantingut amb comoditat el seu servei i un nou "break" el col·locava amb 5-1 . En el setè joc el txec ha gaudit de quatre punts de ruptura que no ha sabut aprofitar i finalment l'espanyol aconseguia el primer set per 6-1, en tot just 36 minuts.

El segon set ha començat i ha acabat amb "breaks" de Robredo davant un rival especialment negat amb el revés. En 41 minuts el set s'ha resolt amb un clar 6-3 i només quatre errors no forçats de Robredo. El de Karvina s'ha llançat a la desesperada a l'atac i ha alternat grans encerts amb errors de principiant, mentre Robredo feia gala d'una gran serenitat per aguantar les escomeses del seu rival sense precipitar-se. Tots dos jugadors han mantingut el seu servei fins al setè joc, però en el vuitè el català s'ha col·locat a un pas de la victòria i ha trencat Stepanek amb un gran paral·lel de revés. Amb el seu servei ha acumulat un 40-0 que li donava tres boles de partit i en la segona oportunitat ha signat el que és el major triomf de la seva carrera, a una setmana del començament de Roland Garros.