Tenis

Robredo arriba als vuitens de l'Open dels EUA el dia que Agassi diu adéu al tenis

Tommy Robredo ja és als vuitens de final de l'Open dels Estats Units. El gran resultat per al tenista català, però, no ha arribat en la millor jornada possible perquè tingui tot el ressò que es mereix. La setena jornada de l'Open dels Estats Units de tenis serà recordada especialment per l'adéu d'un dels grans, el nord-americà Andre Agassi. Ha hagut de ser un tenista amb cognom llegendari, Benjamin Becker, l'encarregat d'apartar definitivament Agassi de les pistes. I ho ha fet en quatre sets, per 7-5, 6-7, 6-4 i 7-5. Agassi va debutar com a tenista professional l'any 1986. Vuit títols del Grand Slam, a més d'una medalla d'or olímpica, figuren en el seu extraordinari palmarès.

Actualitzat

Quan va entrar en el circuit professional, Agassi tenia tan sols 16 anys. El tenista de Las Vegas lluïa aleshores cabells llargs i ja lluitava amb pesos pesants de l'esport de la raqueta, com Boris Becker o el txec Ivan Lendl. L'any 1992, a Wimbledon, sumava el primer dels seus 8 Grand Slam, una xifra que arrodonia amb el fet de ser el primer tenista que va aconseguir els quatre Grand Slam en quatre superfícies diferents. A més, les vitrines d'Agassi sumen 52 títols més de l'ATP, la medalla d'or en els Jocs Olímpics d'Atlanta, l'any 1996, tres títols de Copa Davis i duels memorables amb el seu rival de generació, el gran Pete Sampras.

Pel que fa a Tommy Robredo, el d'Hostalric s'ha desfet sense contemplacions del suís Stanislas Wawrinka en tres sets (6-3, 6-4 i 6-2). Sisè cap de sèrie i des de la setmana passada número 5 del rànquing de l'ATP, el tenista català jugarà contra el rus Mikhaïl Youzhny, que ha derrotat en quatre sets l'alacantí David Ferrer (4-6, 6-4, 7-5 i 6-4). És el tercer cop consecutiu que Robredo accedeix als vuitens de final de l'Open dels EUA. També han de jugar avui Rafa Nadal, contra el sud-africà Wesley Moodie, Fernando Verdasco, davant Andy Roddick, i Carles Moyà, amb James Blake.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut