Barcelona

Roberto Saviano participarà en la V Setmana de Novel·la Negra de Barcelona

L'escriptor i periodista italià Roberto Saviano, autor de "Gomorra", ha confirmat la seva participació en la V Setmana de Novel·la Negra de Barcelona, que tindrà lloc entre el 2 i el 7 de febrer i que també comptarà amb la presència dels nord-americans Sue Grafton i Michael Connelly. Saviano participarà en una taula rodona, oberta al públic, al Saló de Cent de l'ajuntament, que presidirà l'alcalde, Jordi Hereu, i que comptarà amb la participació del periodista Carles Quílez i del comissari dels Mossos d'Esquadra i escriptor Joan Miquel Capell. A més, aprofitant la seva estada a la capital catalana, es presentarà el seu nou llibre, "Lo contrario de la muerte", que publica Debat Editorial, i rebrà el Premi Vázquez Montalbán.

Actualitzat
El comissari de la Setmana, Paco Camarasa, ha ressaltat que Barcelona, que és una ciutat "que sempre ha lluitat per la llibertat, ara havia d'homenatjar l'home que és en aquest moment un símbol, que aconsegueix la solidaritat de premis Nobel o d'intel·lectuals de tot el món". És per això que espera que la presència de l'escriptor italià "motivi algun manifest d'intel·lectuals espanyols, perquè Saviano és molt més que un escriptor".

Per Camarasa, "si al segle XX eren els nazis els que cremaven llibres, ara al segle XXI, algú que no té el poder de l'Estat, però sí el de l'economia submergida, la que no surt a la llum, és qui amenaça la vida d'una persona per culpa d'un llibre". Recordem que la Camorra napolitana ha amenaçat de mort Roberto Saviano per la seva novel·la "Gomorra". Fa quinze dies la policia italiana va aconseguir detenir el cap de la Camorra que l'havia amenaçat.

Segons Camarasa, "torna a confirmar-se que el llibre és un objecte subversiu perquè explica la llibertat" i afegeix que li agradaria que un dia Saviano pogués passejar tranquil·lament pels carrers d'aquesta ciutat i que pogués "veure Nàpols des del Bogatell".

El festival de novel·la negra d'hivern més important d'Europa. Segons el delegat de Cultura de l'Ajuntament, Jordi Martí, la Setmana reunirà entre el 2 i el 7 de febrer un total de 78 autors de nou països de tot el món especialistes en el gènere, perquè participin en conferències, taules rodones i trobades amb els lectors. Entre els que han confirmat l'assistència hi ha els nord-americans Sue Grafton i Michael Connelly.
Anar al contingut