Washington

Roben un arxiu amb dades personals de 26 milions de veterans de l'exèrcit dels Estats Units

L'FBI investiga el robatori d'uns arxius que contenen informació personal de més de 26 milions de veterans de les forces armades dels Estats Units. Els arxius robats no inclouen ni els historials mèdics ni les dades financeres dels antics militars, i per raons que encara no se saben eren a casa d'un funcionari que va ser víctima d'un robatori. Fonts oficials han dit que per ara la informació no ha estat utilitzada i que creuen que els lladres no perseguien en concret aquest material. Segons alguns experts, les dades es podrien utilitzar per suplantar identitats via internet.

Actualitzat

El Departament d'Afers de Veterans dels Estats Units no ha donat a conèixer el nom del funcionari que es va endur l'arxiu amb les dades a casa, només ha explicat que el robatori ha estat aquest mes i que l'FBI ja l'està investigant. Sembla, però, que la informació no inclou dades sobre l'historial mèdic ni informació financera dels exmilitars, tot i que sí detalls sobre els seus cònjuges, a més dels números de la Seguretat Social i les dates de naixement dels exmilitars.

El departament creu que es tracta d'un robatori accidental: "Pensem que no ha estat un robatori dirigit. Els lladres no buscaven aquesta informació. Ja hi ha hagut robatoris similars en el sector", ha explicat Jim Nicholson, secretari d'Afers dels Veterans. Tot i que per ell els fets són "inquietants", ha descartat la possibilitat que tingui conseqüències per als exmilitars.

Segons alguns experts, però, la informació podria ser valuosa per als lladres d'identitats informàtiques que operen a internet. El director de la revista "Federal Computer Week", sobre informàtica i tecnologia en el govern federal, espera que aquesta informació "no caigui en mans de gent que sap què fer-ne". I afegeix que l'incident hauria de ser un crit d'alerta per als organismens federals: "Haurien de tenir un sistema de segurat als seus ordinadors i assegurar-se els enllaços de les seves comunicacions", ha conclòs.

 

Anar al contingut