Madrid

Rivera treu pit per l'acord d'investidura firmat amb el PP: "Punxarem la bombolla política"

RedaccióActualitzat

Albert Rivera s'ha mostrat satisfet de l'acord d'investidura que ha firmat amb el PP: "Els espanyols ens van donar un mandat: canvis, però amb diàleg". Per Rivera, Ciutadans ha demostrat que "sap dialogar amb la vella dreta i amb la vella esquerra". Ha valorat les reformes que s'han pactat com les més importants que s'han fet a Espanya en els últims 35 anys.

"Fa tres setmanes, davant el bloqueig institucional, C's va prendre una decisió: "intentar desbloquejar aquest país, mullar-se, baixar a l'arena i, per una banda, intentar negociar un pacte anticorrupció, que es va firmar fa uns dies, i per l'altra, pactar reformes i canvis de continguts importants, sense precedents en els últims 35 anys. Aquest era l'objectiu i s'ha complert."

Després de felicitar-se pel pacte anticorrupció firmat amb el PP, que vol estendre a altres partits, Rivera ha explicat els punts més rellevants del pacte d'investidura, que porta per títol "150 compromisos per millorar Espanya", un pacte que, ha dit, acabarà amb les retallades.

Entre altres, s'ha acordat no apujar els impostos i combatre el frau fiscal.

"Nosaltres complirem amb el dèficit, perquè punxarem la bombolla política, perquè perseguirem el frau fiscal i perquè farem pagar els que no paguen, perquè els que paguen no paguin més."

Rivera també ha anunciat la supressió de l'impost al sòl, un pla de xoc contra la pobresa infantil i un pacte nacional d'infraestructures.

També un increment del permís de maternitat o paternitat de 18 a 22 setmanes, que arribarà a les 26 setmanes en el segon any de legislatura.

I entremig d'un llarguíssim llistat de mesures, ha anunciat l'aprovació d'una reivindicació històrica: "Hem aprovat la dació en pagament".

S'ha acordat també un pacte d'estat contra la violència de gènere. I un pacte nacional per l'educació que paralitzarà la LOMCE i ha anunciat "el trilingüisme a les comunitats bilingües" i "el bilingüisme a tot Espanya".

El líder de C's ha parlat de mesures per a la separació de poders: "El fiscal general podrà ser cessat pel Congrés". També d'una llei contra la corrupció i una altra per protegir els que denuncien la corrupció.

Rivera ha anunciat que reformaran la llei de finançament autonòmic un mes després que hi hagi govern. També un "pacte per Espanya", per la defensa "civil i política de la unió, la igualtat i la sobirania."

Un altre punt de l'acord és la creació d'una taula per negociar una reforma constitucional.

I ha conclòs: 

"El canvi no ha arribat al govern d'Espanya, però sí que ha arribat al Parlament".

Rivera s'ha dirigit a l'oposició per reclamar-los "no abstenir-se d'Espanya": "Un centenar de les reformes pactades les vam firmar amb el PSOE".
 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut