Barcelona

Rivera s'aferra al pacte firmat amb els socialistes i assegura que no anirà més enllà

C's marca així la seva posició arran de la nova oferta "in extremis" de Sánchez a les forces progressistes

RedaccióActualitzat

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, avisa Pedro Sánchez que només donaran suport a l'acord signat amb el PSOE i ratificat per la militància socialista. Ho fa desrpés que el líder socialista hagi fet una nova oferta "in extremis" a Podem, En Comú, En marea, Esquerra Unida i Compromís perquè donin suport a la seva investidura.

Sànchez ha fet públic aquest dilluns que que proposarà un acord a Podem i la resta de partits d'esquerres que vagi "molt més enllà" en matèria laboral, social i de regeneració democràtica que el que ha pactat amb Ciutadans, tot i que ha recalcat que serà "coherent" amb el document negociat amb el partit d'Albert Rivera i que aquest dilluns sotmet al seu Comitè Federal. Rivera ja ha assegurat que "no anirà més enllà" i s'aferra al pacte signat. Rivera "confia que l'acord que vagi a la investidura sigui el que hem signat amb el PSOE i que ha ratificat la militància del PSOE".

En declaracions a "Els matins" de TV3, el líder de Ciutadans ha dit que "si el PP posa pals a les rodes no hi haurà legislatura"

Un dia abans del debat d'investidura al Congrés, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha traslladat la responsabilitat de la governabilitat a Espanya al Partit Popular. Tot i l'acord amb el PSOE, Rivera afirma que el problema és Rajoy i reconeix que l'objectiu és que el PP permeti governar als signants de l'acord. Ho ha explicat a "Els matins" de TV3:

"Si no hi ha tres partits, no hi ha govern i anem a eleccions un altre cop (...) Jo crec que un pacte de govern PSOE-Ciutadans, que ocupen el centre i el centre-esquerra espanyol, és a dir, l'espai social més majoritari, amb un contingut de reformes valent, com aquest que hem fet, amb l'abstenció del partit que té la majoria al Senat i que és necessari per a la reforma constitucional, és el més viable dintre de la dificultat. Insisteixo, si el PP posa pals a les rodes, no hi haurà legislatura. El senyor Rajoy és qui té la capacitat de decidir si Espanya es posa en marxa o si Espanya s'encalla."

El president de C's manté que el pacte que ha subscrit amb el PSOE seria acceptat pels militants del PP "i fins i tot els dirigents estarien disposats" a acceptar-lo, i ha apuntat al cap de l'executiu espanyol en funcions com a únic escull per sumar-se a una nova etapa política. "És un problema de cadires, que Rajoy no vol anar-se'n" i ningú en el seu partit s'atreveix a dir-li que se n'ha d'anar, ha assenyalat Rivera.

Mentrestant, el Comitè Federal del PSOE ratificarà aquest dilluns l'aval de la militància al pacte firmat amb Ciutadans, la vigília del debat d'investidura en què Pedro Sánchez es presentarà sense suports per guanyar la primera votació. Els socialistes continuen pressionant Podem i li demanen que pregunti a les seves bases si estan a favor d'afegir-se a un acord que faria fora Mariano Rajoy.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut