El líder de Ciutadans, Albert Rivera
El líder de Ciutadans, Albert Rivera
Barcelona

Rivera: "Rajoy ha permès el que va passar ahir perquè ho va pactar amb CiU"

Ciutadans assegura: "Artur Mas ha fracassat en el projecte polític i ha de convocar eleccions anticipades. És l'única sortida digna"

RedaccióActualitzat

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat al PP i al PSOE que no segueixin col·laborant amb els partits que "volen proclamar la independència des d'un balcó". Segons ha denunciat: "Ahir vam tenir la certesa que les reunions secretes -entre el govern català i l'espanyol- eren certes. S'ha negociat per tolerar el que va passar. Rajoy ha permès el que va passar ahir perquè va pactar amb CiU".  "No volem cap teatre públic", ha lamentat Rivera, que considera que el PP tampoc és de fiar perquè quan arriba el moment s'amaga, "conscient", rere un pacte.

Davant tot plegat, el líder de C's demana a Mas que vagi a les urnes, que "sigui valent, que presenti eleccions amb CiU i que no s'amagui". "Diem que hem de canviar de govern i de polítiques i per això volem canviar de govern", ha sentenciat. I ha reiterat: "Artur Mas ha fracassat en el projecte polític i ha de convocar eleccions anticipades. És l'única sortida digna i democràtica" en què "poguem participar tots els demòcrates, no un un terç" de la població.

"Necessitem substituir el PP i el PSOE perquè són incapaços de garantir l'estat de dret"

Rivera també ha criticat el govern espanyol perquè no ha sabut matenir l'estat de dret i ha permès la consulta alternativa. Després de denunciar que "tenim governants irresponsables que tapen les seves corrupteles" i que l'executiu espanyol "no existeix i només es fixa en la comptabilitat de Montoro", ha afirmat: "Necessitem substituir a Espanya el PP i el PSOE perquè són incapaços de garantir l'estat de dret".  Pel líder de C's, ara "toca el canvi de debò a Catalunya i a Espanya", amb majories diferents de les actuals. En aquest sentit, assegura que "Ciutadans ha de ser i serà decisiva en els canvis a Catalunya."

Sobre el 9-N, Rivera no ha volgut valorar els resultats perquè considera que no tenen validesa jurídica. Ara bé, assegura que valora la participació de "només el 30%" d'aquest diumenge.

Alonso: "Si Rajoy no és capaç de governar Espanya, que deixi pas"

Abans, a "El Matí de Catalunya Ràdio", el secretari general de la formació, Matías Alonso, ja denunciava que el president del govern espanyol no ha sabut mantenir la vigència de l'estat de dret: "Mariano Rajoy el que ha de fer és depurar responsabilitats. Si no és capaç de governar Espanya, que deixi pas. El senyor Mariano Rajoy no ha estat un president digne tampoc perquè ha estat incapaç de mantenir en un territori del seu estat la vigència de l'estat de dret."

Alonso ha tornat a desqualificar els resultats del procés de participació del 9-N i també ha reclamat eleccions anticipades perquè considera que el president de la Generalitat ja no és un interlocutor vàlid. El portaveu de Ciutadans també ha apuntat que reclamaran que es depurin responsabilitats per l'actitud dels Mossos davant ordres concretes dels jutges.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut