Una imatge d'arxiu d'Albert Rivera (EFE)
Una imatge d'arxiu d'Albert Rivera (EFE)
Madrid

Rivera proposa una gran coalició de govern amb un president independent

El president de C's diu que hi ha un "bloqueig" relacionat amb "la situació personal" dels líders dels partits i que cal buscar solucions que "desembussin"

RedaccióActualitzat
El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha proposat aquest dijous que el PP, el PSOE i la seva formació negociïn la formació d'un govern central de consens en el qual no hi siguin ni Mariano Rajoy ni Pedro Sánchez ni ell mateix i que estigui encapçalat per una figura independent. 

El president de Ciutadans ha indicat que existeix un "bloqueig" relacionat amb "la situació personal" dels líders dels partits i que davant d'això cal buscar solucions que "desembussin". Per tant, "si els líders polítics som el problema, fem un pas enrere" i "siguem capaços de formar un govern central de consens", ha manifestat.

Aquest executiu, segons la seva proposta, seria "transversal", "moderat" i de "transició", i es basaria en una sèrie d'acords entre els tres partits per tirar endavant un pacte nacional per l'educació, la reforma de la llei electoral, un acord anticorrupció i la modificació de la Constitució.

En una entrevista a Telecinco, Rivera ha dit que està d'acord amb el plantejament que fa el jurista Francesc de Carreras, impulsor de Ciutadans, en un article d'opinió publicat aquesta setmana a "El País".  En aquest article, De Carreras diu que si les qüestions personals entre els líders polítics són "insalvables" fins al punt que impedeixin formar govern i calgui convocar eleccions un altre cop, es podria recórrer com a "última basa" a "una personalitat independent" que estigui "per sobre de tota sospita partidista" i que sigui acceptada pels qui li donin suport.

Segons l'opinió de Rivera, després del fracàs de la investidura del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, davant de la dificultat de fer una reunió a tres entre el PP, el PSOE i C's i a pocs dies que el rei faci l'última ronda de consulta amb els partits, l'opció que presenta De Carreras "no és cap barbaritat".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut