Albert Rivera, líder de Ciutadans, ha comparegut al Congrés dels Diputats per fer balanç del 2017 (EFE)
Albert Rivera, líder de Ciutadans, ha comparegut al Congrés dels Diputats per fer balanç del 2017 (EFE)
Madrid

Rivera: "L'enfonsament del PP i el PSOE ens impedeix governar a Catalunya"

El líder de Ciutadans responsabilitza "el vell bipartidisme" de la situació actual i diu que considera "inhabilitats políticament" Puigdemont, Junqueras i Forcadell

Juli RodésActualitzat

Albert Rivera ha responsabilitzat avui el PP i el PSOE de no poder formar un govern constitucionalista a Catalunya. 

"Si el PP i el PSOE no s'haguessin enfonsat, avui podríem estar negociant un govern de la Generalitat, Inés Arrimadas podria estar liderant una ronda de partits."

Amb tot, el líder de Ciutadans ha remarcat que "lluitarem perquè no siguin presidents ni del Parlament ni del govern persones imputades per delictes tan greus" com la sedició o la malversació de diner públic. I que considera que Puigdemont, Junqueras i Forcadell estan inhabilitats.

"El problema del separatisme no només és que no tenen majoria social, sinó que els seus líders principals estan inhabilitats políticament per liderar un govern."

En una compareixença davant la premsa per fer balanç del 2017, Rivera també ha insistit que l'independentisme és el principal repte de l'Espanya actual

"Ningú pot fer balanç avui a Espanya sense parlar del major repte que hem tingut des del cop d'estat del 1981, que és el cop a la democràcia dels partits separatistes a Catalunya."

Rivera ha responsabilitzat "el vell bipartidisme" de la situació a què s'ha arribat a Catalunya, i ha defensat la feina feta pel seu partit des que va néixer fa 11 anys, inclosa la victòria electoral a Catalunya. 

"Per primera vegada en 37 anys hi ha hagut un partit constitucionalista que ha guanyat les eleccions, en escons i en vots, al nacionalisme. Avui estem més preparats que ningú, segurament, i que mai per fer front al major desafiament que té el nostre país."

Tot i això, ha lamentat que "amb l'enfonsament del PP i del PSOE a Catalunya i la maleïda llei electoral no podem, malgrat tenir una majoria social no separatista, formar un govern constitucionalista". 

"El que passa a Catalunya no se soluciona només guanyant les eleccions a Catalunya -que ja ho hem fet-, sinó tenint un futur govern i una majoria parlamentària amb un projecte il·lusionant, atractiu i modern per a Espanya."

De la llei electoral, Rivera també n'ha parlat abans d'abordar la situació a Catalunya. Ha defensat la necessitat de canviar-la per poder "formar governs de la majoria social" i no tenir "partits que representen menys de l'1% de la població condicionant les polítiques socials, econòmiques i fiscals". 

Ha aclarit que ha de ser "més proporcional", amb "llistes obertes" i corregir la representativitat territorial actual, perquè "en el segle XXI no té sentit que els vots recaiguin en els territoris, i no en els ciutadans". 

 

Rivera també ha defensat que treballaran per fer efectives altres reformes incloses per Ciutadans en el pacte d'investidura signat amb Rajoy, com la del Senat i la de la fiscalia, i també la supressió dels aforaments.  

El líder de Ciutadans s'ha mostrat convençut, en definitiva, que Espanya viu un "final de cicle" perquè "el bipartidisme s'esgota" i el PP i el PSOE "posen obstacles a la regeneració i la reforma política". 

"L'immobilisme dels conservadors i les ocurrències dels socialistes no són la solució al futur d'Espanya. Aquesta és una legislatura transitòria entre el vell bipartidisme i el futur d'Espanya."
 

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 21DIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut