Albert Rivera durant una reunió amb representants de Societat Civil Catalana, al Congrés, aquest dilluns (EFE)
Albert Rivera diu que "algú haurà de cedir, ser generós", abans de principis de maig, "no sé si el PSOE o el PP" (EFE)
Madrid

Rivera ja assumeix que Sánchez fracassarà aquesta setmana en la seva investidura

El president de Ciutadans confia que el PP o el PSOE acabin cedint en els pròxims dos mesos, abans que calgui convocar noves eleccions

RedaccióActualitzat

Unes hores abans del discurs d'investidura de Pedro Sánchez, Albert Rivera ha assumit que el candidat socialista fracassarà aquesta setmana en el seu intent de convertir-se en president del govern espanyol. El líder de Ciutadans, que va subscriure un acord d'investidura amb Sánchez, ha assenyalat que confia que el PP o el PSOE acabin cedint en el termini de dos mesos, abans que calgui convocar noves eleccions. En declaracions a la COPE, Rivera ha apuntat que "algú haurà de cedir, ser generós", abans de principis de maig, "no sé si el PSOE o el PP", ha dit.

El president de C's ha demanat als socialistes i als populars, i també als seus candidats, que pensin més en els espanyols que en els seus interessos. "Que ningú es precipiti a parlar d'eleccions", ha afegit, i ha recordat el que va passar després dels últims comicis autonòmics a Andalusia, on la socialista Susana Díaz va ser investida presidenta en la quarta votació, 81 dies després de les eleccions, gràcies a un acord amb Ciutadans.

Sobre les ofertes d'acord que el PSOE ha enviat a Podem, En Marea, En Comú Podem, Esquerra Unida i Compromís, Rivera ha dit que és "legítim" que Sánchez intenti buscar suports, però no ho seria "modificar el contingut d'un acord que, a més, ha estat ratificat per la militància socialista". En tot cas, el líder de C's considera que aquestes propostes "són parts del mateix document", l'acord de legislatura que van signar el PSOE i C's la setmana passada. Rivera ha afirmat que, durant les negociacions amb el PSOE, ja sabia que aquest acord "era incompatible amb el populisme" de Podem, ja que "parla de moderació fiscal, de complir la Constitució i de defensar la unitat d'Espanya". El dirigent de Ciutadans ha explicat que la seva "sensació" era que els socialistes tampoc desitjaven pactar amb Podem, ERC, Democràcia i Llibertat o Bildu per formar un govern central que, segons la seva opinió, també "Europa tem".

Anar al contingut