Rivera: "Estic convençut que l'executiva del PP aprovarà les sis condicions"

El líder de Ciutadans surt satisfet de la reunió amb Mariano Rajoy i afirma que s'hi tornarà a reunir quan les hagin aprovat, i que llavors fixaran, tots dos, la data d'investidura i nomenaran equips negociadors

Actualitzat

Optimisme moderat del líder de Ciutadans, Albert Rivera, després de la reunió que aquest dimecres al matí ha celebrat amb el candidat a la presidència del govern del PP, Mariano Rajoy. Tot i que aquest no s'ha compromès a acceptar les sis condicions avançades aquest dimarts per Rivera, el cap de Ciutadans considera molt positiu que Rajoy li hagi promès sotmetre-les els pròxims dies a votació de la seva executiva.

Rivera s'ha mostrat convençut que l'executiva del PP farà seves aquests sis condicions, i que això desbloquejarà la situació i permetrà posar en marxa negociacions que els permetin votar afirmativament a Rajoy en la investidura:

"Seguint aquest calendari hipotètic, si el PP aprova les condicions, si ens reunim i es fixa la data de la investidura, que correspon a la senyora Pastor i a Rajoy, però que volem que sigui el més aviat possible, perquè els espanyols no tenen temps, perquè Espanya s'ha de posar en marxa, ens comprometem a nomenar equips negociadors immediatament."

En aquest sentit, Rivera ha donat a entendre que, un cop el PP hagi fet el pas d'acceptar formalment les condicions, seran ell i Rajoy, en una nova reunió a celebrar immediatament després, els que fixaran la data del debat d'investidura.

"Alguna cosa més"

Preguntat perquè Ciutadans ha abandonat la intenció d'abstenir-se en la investidura i s'ha obert a la possibilitat de votar a favor de Rajoy, Rivera ha dit que el motiu són les ganes del seu partit d'aportar solucions al bloqueig polític:

"El què ha canviat és que res ha canviat. És a dir, que el PP i el PSOE, amb 137 escons uns, i els altres amb 85, són incapaços, o han estat fins ara, de moure's un mil·límetre, de cedir ni de negociar res. I davant d'aquesta situació, hom té dues opcions: o pensar que ja no pot fer res més, o pensar sí que pot fer alguna cosa més. I nosaltres hem dit que aquest pacte per la corrupció és alguna cosa més, important pels votants de Ciutadans i per molts espanyols, i dos, que totes les reformes pendents que volem negociar i portar a terme no es posaran en marxa fins que Espanya no tingui govern."

Pactar amb un partit imputat

Rivera s'ha referit a les condicions que exigiran també el suport del PSOE per portar-les a terme, com la nova llei electoral o l'eliminació dels aforaments. El líder de Ciutadans ha donat per fet aquest suport perquè són mesures ja incloses en el pacte de legislatura que van acordar els dos partits de cara a la investidura de Pedro Sánchez.

Pel que fa a negociar un pacte de legislatura amb un partit que està imputat per corrupció, Rivera ha dit que, precisament, per això han plantejat les sis condicions:

"El PP no ha demostrat al nostre parer els últims anys cap voluntat de regeneració, i tenir garanties, per escrit i signades en un acord i amb dates del compliment d'aquest acord, que el PP farà coses molt diferents de les que ha fet amb majoria absoluta."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut