Albert Rivera en la compareixença informativa d'aquest dimecres
Albert Rivera en la compareixença informativa d'aquest dimecres
Madrid

Rivera es pregunta "per què han de tenir grup parlamentari els que volen trencar Espanya"

El president de Ciutadans ha dit que el Partit Demòcrata Català no ha de tenir grup propi al Congrés després d'haver impulsat la desconnexió d'Espanya, avalada aquest dimecres al Parlament

RedaccióActualitzat

Albert Rivera ha criticat amb contundència la votació d'aquest matí al Parlament i precisament s'ha agafat a aquest extrem per justificar que el Partit Demòcrata Català no tingui grup propi al Congrés:

"El senyor Rajoy i el senyor Sánchez hauran d'explicar als seus votants perquè s'ha de concedir diner públic als que no el van guanyar a les urnes, perquè han de tenir capacitat legislativa els que no la tenen amb el reglament a la mà, perquè han de tenir grup parlamentari els que avui diuen que el seu objectiu és trencar Espanya"

I ha afegit:

"Si volen posar-se d'acord per repartir-se diners, que es vegin a Suïssa o Andorra, no amb els diners dels espanyols. És important que els espanyols sàpiguen que la diferència d'aquesta legislatura amb el tripijoc que passava abans del PP i el PSOE amb els nacionalistes és que ara està Ciutadans i ja no poden manipular com han fet als últims 20 anys"

Rivera espera que la justícia actuï contra la decisió de la cambra catalana:

"Espero que el Tribunal Constitucional faci la seva feina, que la Fiscalia, si creu que hi ha hagut un delicte, pugui actuar d'ofici, per això estem en un estat de dret. Cap polític, en un país democràtic, està per sobre de la llei"

Sobre la investidura a l'Estat, Rivera ha dit:

"Si un vol ser president ha d'anar a la investidura. Rajoy haurà de dir-li demà sí al rei, ningú entendria el contrari. Confio que busqui l'abstenció del PSOE com té la de Ciutadans en una segona votació, però perquè passi això cal moure's. Els governs no cauen del cel, cal buscar-los."

Anar al contingut