Barcelona

Rivera: "És necessari sí o sí que PP, PSOE i C's s'asseguin a parlar sense condicions de cadires i amb voluntat de pactes"

RedaccióActualitzat

Ciutadans, el gran perdedor de les eleccions espanyoles del 26-J, amb 32 diputats, està convençut que la nova legislatura passa per un pacte a tres entre ells mateixos, el PP i el PSOE. "Plantejaré als líders del PSOE i del PP que es configuri una taula de negociació perquè Espanya tingui canvis i una legislatura fructífera", ha dit Albert Rivera.

Rivera ha posat una condició per negociar: que no sigui per repartir càrrecs. "És necessari sí o sí que PP, PSOE i C's s'aseguin a parlar sense condicions de cadires i amb voluntat de pactes." Assegura que Ciutadans no serà en cap pacte amb partits nacionalistes i separatistes, ni en cap pacte que es faci per continuar amb el mateix govern i les mateixes polítiques. En aquest sentit, Rivera ha recordat que Mariano Rajoy podria ser investit president del govern d'espanyol amb l'abstenció del PSOE i que, per tant, ells no són necessaris perquè tot continuï igual.

També el vicesecretari general de C's, José Manuel Villegas, ha subratllat que el seu partit busca formar un govern de canvi, i per això el president en funcions i candidat a la reelecció, Mariano Rajoy, "no és el més adequat".

En declaracions a "El matí Catalunya Ràdio" i a "Els matins" l'endemà de la jornada electoral, ha afirmat que s'asseuran a negociar "amb la llista més votada" si pren la iniciativa, tot i que ha incidit que els han "votat per un canvi". I també ha dit:

"L'única solució és que PP, PSOE i Ciutadans ens posem d'acord."

Sobre la baixada de C's després dels comicis, ha assenyalat que la llei electoral els ha "perjudicat", i ha considerat que hi ha hagut vot útil cap al PP i que la irrupció del Brexit ha afectat.

"Haurem d'analitzar-ho. Hi ha hagut vot útil del PP; ens ha afectat la irrupció del Brexit."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut