Madrid

Rivera: "El centre existeix i el centre ve per quedar-se"

El líder de Ciutadans es proposa canviar la llei electoral en aquesta legislatura

RedaccióActualitzat

El candidat de Ciutadans, Albert Rivera, ha reconegut que el resultat de la formació taronja no era el que volien. En aquesta repetició d'eleccions, Ciutadans ha perdut 8 diputats. Rivera ha atribuït la derrota, en part, a la llei D'Hondt.

"No faré com altres líders polítics. És a dir, que estem molt satisfets traient 9 dècimes menys. Ciutadans ha baixat menys d'un punt, hem arribat al 13% dels vots i més de tres milions de votants han confiat en nosaltres, però és veritat que en volíem més."

Rivera ha dit que assumeixen que volen continuar creixent i que el 13% dels espanyols, a pesar de tot, han dit que "el centre existeix" i que "el centre ve per quedar-se".

També ha lamentat que la participació en aquestes eleccions hagi estat la més baixa de la història democràtica d'Espanya. Segons Rivera, una participació més alta hauria suposat mobilitzar un electorat nou, de centre, moderat. Però també ha reconegut que han d'analitzar per què no han pogut mobilitzar l'electorat dels partits nous.

Rivera ha tornat a insistir en la necessitat de canviar l'actual llei electoral:

"És evident que no podem anar una altra vegada a les urnes amb una llei electoral que fa ciutadans de primera i de segona."

Per això ha dit que el primer que faran en aquesta legislatura és "tornar la dignitat i la igualtat a tots els espanyols i tenir una llei electoral on tots els votants valguin igual."

Ha posat com a exemple el cas de Castella i Lleó, on Ciutadans, amb 205.000 vots, ha aconseguit un escó i, en canvi, el PP, amb 600.000 vots, n'ha obtingut 18.

El líder de Ciutadans ha proposat al PP i al PSOE que aquest mateix dilluns s'asseguin a una taula "per intentar formar govern", però amb la condició que "no es posin les cadires per davant dels espanyols".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut