El rei rebent Albert Rivera al palau de la Zarzuela (EFE)
El rei rebent Albert Rivera al palau de la Zarzuela (EFE)
Madrid

Rivera considera que "no val la pena ni que es valori" la proposta de Compromís

Després de reunir-se amb el rei, el president de Ciutadans ha dit que "estem abocats a unes noves eleccions"

RedaccióActualitzat

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat amb rotunditat que "estem abocats a unes noves eleccions", després de reunir-se amb el rei Felip VI al palau de La Zarzuela. Sobre la proposta d'acord de govern presentada aquest dimarts per Compromís, Rivera ha remarcat que "no val la pena ni que es valori". El president de C's ha explicat:

"He vist tres pàgines per governar quatre anys entre sis partits, i amb això està tot dit. No fa falta dir res més",

i ha afegit:

"No em sembla ni tan sols que s'hagi de valorar políticament l'últim dia que s'acaba el termini constitucional. Per tant, no hem valorat la proposta en la reunió. L'he conegut a través del meu equip de premsa"

Poc abans de la compareixença informativa de Rivera, la direcció de Ciutadans ja ha desvirtuat la proposta de Compromís perquè considera que "és més del mateix" i no aporta novetats als plantejaments de l'esquerra, segons han informat fonts de la formació.

La proposta que Joan Baldoví, de Compromís, ha lliurat al rei i a totes les forces polítiques és un "últim intent" per evitar les eleccions, segons ha dit el mateix Baldoví. La posició de C's contrasta amb la del PSOE, que accepta gran part de les mesures que planteja Compromís. Accepta 27 dels trenta punts que recull la iniciativa. El portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, ha emplaçat C's i Podem que se sumin a la proposta, i ha insistit que manté el seu acord amb Albert Rivera, que veu "absolutament compatible" amb l'oferta de Compromís.

Anar al contingut