Madrid

Rivera aposta pel diàleg amb el PP però avisa que Rajoy no pot liderar la regeneració

El líder de Ciutadans s'ha felicitat que s'hagi evitat un govern amb els independentistes

RedaccióActualitzat

Després que les expectatives d'un acord amb el PSOE i Podem s'han diluït gairebé del tot, Ciutadans comença a apostar per un acostament dels socialistes amb el PP. En aquest sentit, el líder de C's, Albert Rivera ha demanat aquest dilluns als populars que s'asseguin a negociar per intentar formar un govern amb el PSOE i evitar d'aquesta manera noves eleccions. Al mateix temps, Rivera ha dit, però, que Mariano Rajoy no pot liderar la regeneració política ni la necessària lluita contra la corrupció.

El president de Ciutadans ha remarcat, en declaracions a la COPE, que el nou govern ha d'estar "lliure de corrupció i de xantatges" i aquest objectiu s'ha de prendre "amb ganes" i "creure-s'ho". No ha aclarit, però, si Rajoy ha de fer un pas enrere per facilitar la governabilitat, encara que sí que ha dit que veu "difícil" que el cap de l'executiu en funcions pugui fer front al "xantatge" de persones com Rita Barberá o Luis Bárcenas, una opinió que, segons el seu parer, comparteixen "la meitat" dels votants del PP.

Rivera ha explicat que no és el moment de parlar de "cadires" o de qui podria ocupar la vicepresidència d'un hipotètic govern integrat per PP, PSOE i Ciutadans, sinó d'asseure's a parlar per buscar punts en comú entre les tres forces constitucionalistes. Esperant que s'obri aquest nou diàleg, el líder de C's s'ha felicitat que s'hagi evitat un govern amb els independentistes després que Podem "rebentés" i "dinamités" qualsevol possibilitat d'acord la setmana passada.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut