Picabaralla entre Rivera i Rajoy al Congrés (EFE)
Picabaralla entre Rivera i Rajoy al Congrés (EFE)
Madrid

Rivera retira el suport a Rajoy en el 155 per la seva gestió en la crisi catalana

Mariano Rajoy i Albert Rivera han mantingut un dur enfrontament sobre quin partit està fent més en contra del procés independentista

RedaccióActualitzat

Les relacions entre Ciutadans i el Partit Popular són més tenses que mai, tot i l'acord entre les dues formacions. Albert Rivera, encoratjat per les enquestes, ha considerat trencat el pacte amb el PP per la gestió en l'aplicació del 155. Retreu a Mariano Rajoy que s'ha tornat tou. Rivera i Rajoy han protagonitzat aquest matí una picabaralla al Congrés per veure qui ha fet més contra l'independentisme.

El líder de Ciutadans i el president espanyol se les han tingut quan Albert Rivera ha acusat Mariano Rajoy d'haver afluixat contra els independentistes.

"Això no va per quilos, no va per nombre de recursos. Va per encertar-la. Senyor Rajoy, li hem donat suport fins ara, però només li donarem suport si vostès vigilen de prop el que fan els separatistes a Catalunya. Sinó, no podrà tenir el nostre suport"

Rajoy l'ha acusat de fer teatre i d'electoralista:

"Escenificar un suposat desacord no té cap interès i crec que això no li dona un vot. Això li pot fer perdre vots i fer que molta gent no se'l prengui seriosament, perquè veig que està vostè d'aprovechategui' en un tema important"

La paraula del dia és, per tant, 'aprovechategui'. Mariano Rajoy ja la va utilitzar fa 13 anys quan també va acusar José Luís Rodríguez Zapatero d'actuar només per aconseguir vots.

 

 

Hernando diu que Rivera està afectat perquè ja no és el líder més valorat

La tensió ha seguit als passadissos, on els populars han qualificat l'actitud del líder taronja de rebequeria, i li han retret que s'ha cregut massa l'enquesta del CIS, que situa a Cs molt a prop del PP. Mentrestant, un Rivera que continuava traient pit donava per trencat el pacte amb el PP a Catalunya.

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, optava pel menyspreu al líder de Ciutadans:

"Estava molt afectat pel fet que els espanyols valoren més Baldoví i Garzón que ell [Rivera ha passat del primer al tercer lloc en la valoració dels líders al CIS]. Això el té una mica desorientat. A partir d'això, jo li demanaria que no tingués reaccions infantiloides"

I el número tres del PP, Fernando Martínez Maíllo, es manifestava en un sentit semblant: "Les rebequeries de nen petit crec que s'han de superar".

Tant s'han encès els ànims que Maíllo i el número dos de Ciutadans, José Manuel Villegas, s'han reunit a banda per parlar de la situació. Quan han sortit però, continuaven amb el mateix discurs.

Méndez de Vigo avisa Rivera que els espanyols jutjaran seva lleialtat amb el 155

Un cop acabat el Consell de Ministres extraordinari, el portaveu del govern, Íñigo Méndez de Vigo, advertia Ciutadans que seran els espanyols els que jutjaran a qui no actuï amb "lleialtat, responsabilitat i maduresa" davant del conflicte català. Méndez de Vigo ha remarcat que "ningú pot posar en dubte" la voluntat de l'executiu de "restaurar l'ordre constitucional a Catalunya", ja que es tracta del recurs número 26 davant del Tribunal Constitucional amb aquest objectiu.

Després de l'anunci d'Albert Rivera d'amenaçar de trencar l'acord amb el govern, Méndez de Vigo ha avisat: "Qui vulgui treballar amb nosaltres, benvingut sigui; si no, haurà d'explicar als espanyols per què vol trencar aquest camí" en relació a Catalunya.

ARXIVAT A:
Article 155PPCs
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut