Rivera acusa TV3 de "mentir i manipular", i el govern, de polititzar els Mossos

El líder de Ciutadans ha estat directe: "Vostès a TV3 menteixen. Són un aparell de propaganda separatista"

Actualitzat

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha acusat TV3 de "mentir i manipular" i de ser "un aparell de propaganda separatista". En una tensa entrevista amb Lídia Heredia a "Els matins" de TV3, Rivera també ha acusat el govern de fer actuar els Mossos d'Esquadra com una policia política.

Durant l'entrevista Rivera ha atacat directament el criteri professional de TV3.

Albert Rivera: "No tinc temps per dir totes les mentides que ha dit TV3 en públic. Vostès a TV3 menteixen. Són un aparell de propaganda separatista."

Lídia Heredia: "M'està dient que cada dia aquí faig propaganda?"

A.R.: "Cada dia, sí, la línia editorial d'aquesta casa que paguem tots. Aquesta casa s'ha convertit en un aparell separatista i jo vull que TV3 torni a ser de tots els catalans, que la paguem tots, no la paga només el senyor Torra."

"En aquesta casa es fa propaganda de l'independentisme i a mi m'agradaria que algun dia aquesta casa fos de tots els catalans i parléssim del que ens importa a tots els catalans. Vostès tenen 230 milions d'euros cada any que haurien de posar a disposició de la pluralitat política, i la posen a disposició de l'independentisme, no perquè vostè ho decideixi, sinó perquè en aquesta casa hi ha una majoria política que decideix."

L.H. :"Els continguts d'aquest programa els decideixo jo, que sóc la directora."

A.R.: Ho repeteixo: aquesta casa és un aparell de propaganda separatista. Molts catalans no ens sentim representats per aquesta casa i la paguem tots. Parlo del consell d'administració, dels polítics."

Com a prova, Rivera ha argumentat que en l'entrevista Heredia no li ha preguntat pels plens del 6 i 7 de setembre d'ara fa un any i que ha qualificat de "cop d'estat".

Politització dels Mossos d'Esquadra

Rivera ha acusat el govern de Torra de polititzar el cos dels Mossos d'Esquadra per utilitzar-lo com a policia política:

Lídia Heredia: "Els Mossos d'Esquadra són una policia política?"

Albet Rivera: "En alguns casos hem vist, la fiscalia està investigant, i el senyor Torra vol que sigui una policia política. Jo crec que ho podem evitar aplicant la Constitució."

L.H.: "És una acusació greu."

A.R.: "El que és greu és que la policia de Catalunya identifiqui persones per fer coses que no són il·legals. Sabem que la fiscalia està investigant mossos per fer això. El que és molt greu és que Torra digui públicament que la policia de Catalunya ha d'anar contra les lleis. La policia de Catalunya, que són els Mossos d'Esquadra, ha de defensar l'estat de dret, li agradi o no li agradi al senyor Torra. El que em sembla greu no és que els Mossos d'Esquadra facin la seva feina sinó que el senyor Torra pretengui convertir els Mossos d'Esquadra en una policia política."

 

Tornar a aplicar el 155

Albert Rivera, que ha demanat a Pedro Sánchez que faci un requeriment perquè el president Quim Torra es comprometi a complir la Constitució i si no és així considera que s'ha d'aplicar novament l'article 155, ha dit que Torra està incomplint la llei.

"El que m'amoïna és que a Catalunya tot l'aparell polític, tot l'aparell oficial està treballant per separar Catalunya de la resta d'Espanya encara que sigui contra la llei. Jo respecto absolutament a qui pensi diferent però no puc respectar qui es salta la llei."

"Un president que diu que no pensa respectar les sentències judicials és un perill."

"Jo crec que el senyor Sánchez si no depengués del Sr Torra pels pressupostos, que és el que passa, hauria de fer un comunicat requerint al senyor Torra a complir la Constitució i a acatar-la. Crec que és millor això que anar per la via judicial."

 

Llaços grocs, estelades i fractura social

Sobre la polèmica dels llaços grocs, Rivera defensa un espai públic lliure de símbols ideològics. I ha dit que "el conseller Buch no està qualificat per garantir la convivència al carrer" perquè té un llaç groc a la porta de la conselleria.

"A Catalunya quan hi hagi neutralitat en l'espai públic hi haurà convivència."

"L'estelada no representa els catalans, és la senyera. La senyera és meva, és seva, és de tots. L'estelada és d'uns quants. L'estelada i els llaços no poden estar en l'espai públic perquè és de tots."

"Em sembla intolerable que hi hagi un llaç groc a la porta de la conselleria d'Interior."

 

 

Rivera considera que la fractura social a Catalunya és clara i Torra no pot negar l'evidència.

"La gent sap que amb els veïns, amb els amics, amb els familiars la convivència s'ha trencat, hi ha fractura social. El senyor Mas ho va negar, el senyor Puigdemont ho ha negat i el senyor Torra ja comença a no negar-ho perquè l'evidència hi és."

 

 

 

Franco i el Valle de los Caídos

Rivera defensa la creació d'un cementiri nacional al Valle de los Caídos per dedicar-lo als herois nacionals i sense les despulles de Franco. Però no està d'acord que aquesta decisió el govern de Sánchez la prengui per decret sinó amb una llei de reconciliació que "tanqui definitivament l'etapa".

"No podem tenir un dictador en un lloc que ha de ser un cementiri nacional."

"Si traiem el dictador d'allà i fem un cementiri nacional és per reconciliar i tancar definitivament una etapa que a la transició no es va poder fer."

"Vol fer-ho amb consens i per llei i no per decret obviant el Parlament."

 

 

Iglésias i Sánchez

Sobre la reunió que van mantenir aquest dijous el líder de Podem, Pablo Iglesias, i el president Pedro Sànchez, Albert Rivera ha criticat l'acord d'apujar els impostos. Per Rivera és una "mala idea podemitzar l'economia" en un moment de frenada del creixement a Espanya.

"Ara que Espanya està frenant en el seu creixement econòmic no és moment de posar més pes sobre l'esquena de la classe mitjana. Per tant, apujar l'impost de l'IRPF com proposa Pablo Iglesias, "podemitzar" l'economia, no és una bona idea. Sánchez depèn de Pablo Iglesias i a mi, sincerament, que la batuta, que l'economia estigui en mans de Podemos crec que és una mala notícia per a la classe mitjana."

 

L'entrevista ha estat extensa i Heredia ha convidat Rivera a tornar a TV3 per continuar parlant.

Aquí podeu veure l'entrevísta íntegra:

ARXIVAT A:
Albert RiveraCsMitjans de comunicacióQuim Torra
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut