Rita Barberá amb la plana major dels populars valencians (ACN)
Rita Barberá amb la plana major dels populars valencians (ACN)
Madrid

Rita Barberá no anirà al Senat "per prudència" fins que no s'aclareixi el "cas Imelsa"

El PP ha blindat l'exalcaldessa de València a la Diputació Permanent del Senat com a suplent d'aquest òrgan parlamentari i, d'aquesta manera, no perdrà l'aforament si es dissolen les Corts per una eventual convocatòria d'eleccions anticipades

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha presidit aquest dimecres la reunió del grup del PP al Senat, una trobada en què no hi ha assistit Rita Barberá, tot i que és senadora. L'exalcaldessa de València és en el punt de mira a conseqüència del cas de corrupció del PP valencià destapat aquests dies, i que ha comportat la detenció del nucli del seu antic govern municipal.

Barberá ha explicat al diari "La Razón" que no tenia pensat anar a la reunió per "prudència". De fet no anirà al Senat fins que no s'aclareixi el "cas Imelsa", ha dit. Tot plegat després que aquest dimarts el Partit Popular va designar Barberá com a membre de la diputació permanent de la cambra alta, de manera que si hi hagués noves eleccions, l'exalcaldessa de València continuaria aforada. I així, si se la volgués investigar, el "cas Imelsa" hauria de passar al Tribunal Suprem. Rita Barberá remarca a "La Razón" que no és investigada ni processada pel cas. I afegeix que no ha de donar explicacions quan no sap sobre què n'ha de donar.

De moment, el PP no s'ha volgut posicionar sobre si Barberá hauria de renunciar al càrrec de senadora. N'ha parlat el ministre de Justícia, Rafael Catalá, que ha recordat que per ara no està sent investigada i que, per tant, no té cap impediment per mantenir les seves responsabilitats polítiques. Qui sí que li ha demanat que plegui és l'alcalde actual de València, Joan Ribó, de Compromís. Considera que ho hauria de fer per poder ser investigada en el "cas Imelsa" com la resta de regidors populars.

Anar al contingut