València

Rita Barberá deixa el PP, però manté l'escó com a senadora

En les últimes hores, diverses veus del seu partit l'havien pressionat en públic i en privat perquè dimitís

RedaccióActualitzat

L'exalcaldessa de València Rita Barberá ha comunicat al PP que deixarà el partit, després que aquest dimarts el Tribunal Suprem va obrir causa contra ella per un presumpte delicte de blanqueig de capitals. Barberá, però, mantindrà l'escó com a senadora al Grup Mixt. L'exalcadessa ha justificat la decisió. 

"Expresso la meva voluntat de NO DIMITIR del Senat i de continuar-hi, tal com m'empara la Llei, perquè, si no, es podria entendre com a assumpció de culpabilitat." 

En el document, Barberá afegeix que ha demanat la baixa del PP perquè el partit l'hi ha demanat. 

"He sol·licitat la baixa del Partit Popular perquè m'ho ha demanat el partit i, amb això, a més de demostrar novament que estic entregada a la formació, evito que ningú s'empari en mi per responsabilitzar-me de qualsevol perjudici o per amagar els seus resultats polítics i electorals." 

La senadora qualifica de "dolorosa" la decisió. També afirma que la decisió judicial demostra que no té "cap privilegi, tal com s'ha volgut fer creure a l'opinió pública amb una manipulació barroera". A més, assegura que desitja poder declarar per demostrar que no ha comès cap fet il·lícit. 

A partir d'ara, Barberá no anirà més a reunions ni actes del partit. Sí que anirà al Senat, on aquesta històrica del PP ara haurà d'asseure's al Grup Mixt, al costat de senadors del Partit Demòcrata Català, de Ciutadans i de Bildu

En les últimes hores, diverses veus del seu partit l'havien pressionat en públic i en privat perquè dimitís, sota l'advertiment de suspendre-la de militància si no ho feia. En plena campanya per les eleccions basques i gallegues, i després que el líder de Ciutadans va condicionar qualsevol futur suport a una investidura del PP a la seva dimissió, la situació de Barberá s'havia fet insostenible. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut