"Risc zero" de consumir carn de senglar amb triquina a Girona

Girona (ACN).- L'augment dels controls i el nou protocol de la Federació de Caça de Girona per evitar que la carn de senglar infectada amb triquina arribi al consum humà ha estat clau per controlar aquesta problemàtica enguany a les comarques gironines. Segons el president de l'entitat, Carles Dilmé, aquest temporada hi ha "risc zero" de consumir carn de senglar infectada i asseguren que tenen localitzats els focus d'animals amb aquesta malaltia. Des de la Federació destaquen que la sequera i la manca d'aliment ha fet que els animals es desplacessin fins a llocs poc usuals, prop dels conreus, i n'han abatut més que altres anys. Per això, esperen que l'any que ve la població de senglar s'hagi reduït.
"Risc zero" de consumir carn de senglar amb triquina a Girona

"Risc zero" de consumir carn de senglar amb triquina a Girona

Girona (ACN).- L'augment dels controls i el nou protocol de la Federació de Caça de Girona per evitar que la carn de senglar infectada amb triquina arribi al consum humà ha estat clau per controlar aquesta problemàtica enguany a les comarques gironines. Segons el president de l'entitat, Carles Dilmé, aquest temporada hi ha "risc zero" de consumir carn de senglar infectada i asseguren que tenen localitzats els focus d'animals amb aquesta malaltia. Des de la Federació destaquen que la sequera i la manca d'aliment ha fet que els animals es desplacessin fins a llocs poc usuals, prop dels conreus, i n'han abatut més que altres anys. Per això, esperen que l'any que ve la població de senglar s'hagi reduït.