Les fortes pluges han inundat extenses zones de Somerset.
Les fortes pluges han inundat extenses zones de Somerset. (Foto: Reuters)
Londres

Risc de més inundacions al sud-oest de la Gran Bretanya

El mal temps afecta diversos països europeus. A la Gran Bretanya, el temporal, que ha provocat inundacions les últimes setmanes en diverses zones, amenaça ara de provocar el desbordament de rius a les àrees situades sota el nivell del mar. A l'illa italiana de Sicília, dues dones i una nena de 7 anys van morir ofegades quan un riu desbordat va arrossegar el cotxe en què viatjaven.

RedaccióActualitzat

A la Gran Bretanya, després dels temporals de les últimes setmanes, que han provocat inundacions en diversos punts del país, ara les previsions apunten que la situació pot empitjorar, i el principal temor és el desbordament de rius a les àrees situades sota el nivell del mar. De moment, no s'han hagut de lamentar víctimes mortals.

La zona més afectada és la del comtat de Somerset, al sud-oest d'Anglaterra, on es queixen de la falta de previsió a l'hora de dissenyar un pla per afrontar els temporals. "Els rius no s'han dragat des de fa molt de temps", apunta un repartidor de correus, que explica: "Aquests rius ja no poden absorbir l'aigua i es desborden. Fa un parell d'anys també hi va haver inundacions importants i van posar noves comportes que van ajudar. Però ara ja no serveixen. Hi ha massa aigua". Les autoritats locals han ordenat l'evacuació de centenars d'habitatges a les zones costaneres del sud del País de Gal·les i del canal de Bristol.

Al centre d'Itàlia, després de les inundacions a la Toscana, ara preocupa el riu Tíber, que ahir es va desbordar a prop de Roma. I al sud, a Sicília, dues dones i una nena de 7 anys van morir ofegades quan un riu desbordat va arrossegar el cotxe en què viatjaven.

El mal temps també afecta el centre i el sud d'Europa. A Sèrbia, l'exèrcit va haver de rescatar un miler de persones atrapades durant hores per la neu dins de cotxes i autocars a les carreteres de la plana del riu Danubi. El temporal de neu ha obligat a prohibir el trànsit per carretera.

 

Anar al contingut