Ripoll

Ripoll cus les ferides amb un concert per la pau i contra el terrorisme

Desenes d'artistes canten contra la violència i el terror en una plaça del monestir, plena de gom a gom

RedaccióActualitzat

Ripoll intenta curar les ferides dels atemptats de Barcelona i Cambrils amb un emotiu concert per la pau. Desenes d'artistes han cantat contra la violència i el terror.

La plaça del monestir de Santa Maria de Ripoll ha acollit el concert per la pau en resposta als atemptats de Barcelona i Cambrils. Mai s'havia fet un concert en aquest indret a la capital del Ripollès.

Davant de 1.500 persones i amb el lema "Unim les veus al bressol de Catalunya", artistes com Marina Rossell, Marc Parrot, Gossos o Pep Poblet, entre d'altres, hi han participat cantant per cosir les ferides.

 

Un vídeo de Ripoll, acompanyat de les notes d'"El cant dels ocells", de Pau Casals, interpretada per Eva Curtó, ha obert l'acte, presentat per Mònica Terribas.

El concert ha estat gratuït, i ha mostrat el rebuig cap al terrorisme i la violència. S'han instal·lat unes 500 butaques, però molta gent l'ha seguit dreta.

Els veïns han tornat a respondre, omplint la plaça i demanant la pau. En el record hi havia les víctimes dels atacs i els nois de Ripoll que formaven part de l'escamot terrorista.

 

Un dels moments més emocionants de la nit ha estat la interpretació de "Quan tot s'enlaira", dels ripollesos Txarango. També ha estagt molt emotiu quan Marina Rossell ha cantat "Rosa d'abril", acompanyada de tot el públic assistent.

Rossell ha assegurat que la cultura no ho pot resoldre tot, però sí que ajuda a tancar les ferides obertes per la violència terrorista.

Els artistes s'han intercalat textos de veïns del poble que així han vist reflectida la seva veu.

 

El cantant de Gossos, Nacho Tarrés, ha explicat quin és el sentit d'aquest acte:

"Estem en un moment de dol. Els que som a Ripoll volem acompanyar totes les persones que ens necessiten, que són moltes. Que necessiten l'escalf i canalitzar el que ha passat, que és molt colpidor, molt fort."

Han estat dues hores i mitja de música i emocions que s'ha tancat a dos quarts d'una de la nit amb l'actuació de Pep Poblet.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut