Imatge dels assistents a la Cinquena edició del Dia del Voluntari de Protecció Civil aquest dissabte 11 de març de 2017 a Ripoll. (Horitzontal)
Imatge dels assistents a la Cinquena edició del Dia del Voluntari de Protecció Civil aquest dissabte 11 de març de 2017 a Ripoll. (Horitzontal)

Ripoll celebra la cinquena edició del Dia dels Voluntaris de Protecció Civil

ACN Ripoll.-L'església de Sant Pere de Ripoll ha acollit aquest dissabte la cinquena edició del Dia dels Voluntaris de Protecció Civil. Durant l'acte, que ha estat presidit pel director de Protecció Civil de la Generalitat, Joan Delort, i per l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, s'han atorgat mencions a vuit associacions que feien deu anys de vida, a més de quatre reconeixements a voluntaris per mèrits i trajectòria professional. L'acte també ha comptat amb la presència de Joel Da Silva i Maximiliano Perimetti, components de l'ONG Proactiva Open Arms que han parlat sobre la tasca de l'organització en el rescat de refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució i pobresa. Delort, per la seva banda, ha reconegut la tasca dels voluntaris i ha destacat l'evolució del cos.

La primera edició del Dia del Voluntari de Protecció Civil es va fer l'any 2013 a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya a Mollet del Vallès, el 2014 a Tarragona, el 2015 a Castell-Platja d'Aro i el 2016 a la Paeria-Lleida. A l'acte d'aquest dissabte a Ripoll hi han assistit més de 230 persones, la majoria de les quals membres de les diferents associacions de voluntaris de Protecció Civil de desenes de municipis de Catalunya.Actualment a Catalunya hi ha 122 associacions i 1.467 voluntaris al Registre especial de Protecció Civil del Departament d'Interior, a més d'una dotzena d'associacions més que estant fent els tràmits per poder començar a operar normalment. En l'últim any han estat set les associacions registrades i 64 els voluntaris que s'han afegit. Per demarcacions Barcelona i Girona són les més nombroses.

Anar al contingut