Reunió per afrontar el curs escolar a Ripoll
Reunió per afrontar el curs escolar a Ripoll
Ripoll

Ripoll afronta un inici de curs complex i amb dubtes després dels atemptats

La comunitat educativa vol que la tornada a l'escola sigui el menys traumàtica possible

RedaccióActualitzat

Dia intens a Ripoll. La comunitat educativa s'ha reunit aquest matí a la capital del Ripollès, poc abans d'un inici de curs complex a les escoles i instituts, on estudien amics i familiars dels terroristes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. També a Ripoll, aquesta tarda es reuneix de manera extraordinària la Junta Local de Seguretat i, tot seguit, es jugarà al camp municipal el partit de futbol amistós i benèfic entre el conjunt local i el Girona.

Mestres i professors intenten que la tornada a l'escola sigui el menys traumàtica possible. Per això s'està fent una formació per ajudar els alumnes i les famílies. Tant l'ajuntament com els mestres i les mateixes famílies expressen tenir por i dubtes. La tècnica de convivència del consistori, Núria Perpinyà, reconeix que el curs el comencen "amb una mica de por perquè no sabem quina serà la resposta d'una part dels pares i també dels nens". Sobre l'atemptat perpetrat per joves que vivien a la població, Perpinyà afegeix que, "tot i que els nois han fet un acte cruel i terrorista, aquests joves tenien amics i eren uns nois del poble."

A partir de les 4 d'aquesta tarda, la Junta Local de Seguretat, amb la participació del conseller d'Interior, Joaquim Forn, abordarà la situació del poble arran de les accions terroristes del 17 d'agost. Recordem que el gruix de la cèl·lula terrorista va sortir d'aquest municipi. La Junta hauria de servir per saber si la reacció que va tenir Ripoll a l'àmbit de seguretat va ser la correcta durant els atemptats de Barcelona i Cambrils, i si cal fer algun canvi sobre la comunicació entre els diferents cossos policials.

 

 

De manera paral·lela, a la capital del Ripollès es multipliquen els actes per reforçar els lligams de la societat, esquerdats després dels atemptats. Si dissabte hi va haver un concert solidari, aquest dilluns, a les 6 de la tarda, el Girona de Primera Divisió i el Ripoll juguen un partit de futbol a favor de la inclusió social. Els diners que es recullin seran per al Consorci de Benestar Social del Ripollès, per poder engegar diverses accions que promoguin la convivència. Les entrades valen 10 euros.

Catorze hospitalitzats pels atemptats

El nombre de ferits que encara estan hospitalitzats es redueix a 14, un menys que aquest diumenge. Encara hi ha tres ferits greus -pels quals, a priori, no es tem per la seva vida- i 11 de menys greus. Dels 14 hospitalitzats, 12 són de l'atropellament massiu a la Rambla de Barcelona i els 2 restants dels atemptats a Cambrils.

ARXIVAT A:
Terrorisme
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut