Futbol

Rijkaard destaca el treball en equip dels seus homes i Wenger critica l'arbitratge

Els entrenadors del Barça i de l'Arsenal s'han mostrat molt satisfets del rendiment dels seus jugadors en la final de la Lliga de Campions. Frank Rijkaard ha mostrat la seva satisfacció i ha insistit que la força del conjunt per damunt de les individualitats ha estat clau per guanyar la final. El tècnic holandès del Barça ha reconegut que en el futur s'ha de continuar treballant amb humilitat i respecte pels rivals. Per la seva banda, Arsene Wenger ha afirmat que "és dur perdre una final amb un gol en fora de joc", però ha volgut felicitar el Barça, perquè "també han fet una gran temporada".

Actualitzat

El tècnic holandès del Barcelona, Frank Rijkaard, ha assegurat sentir-se feliç per la victòria aconseguida contra l'Arsenal (2-1), però ha insistit en la força del conjunt per damunt de les individualitats i en la necessitat de continuar en el futur en aquesta línia "amb humilitat i respecte al rival". A preguntes dels periodistes, Rijkaard ha destacat Víctor Valdés, Samuel Eto'o i també Henrik Larsson. "Valdés ha tingut un paper molt important. Ens ha salvat en un moment molt delicat", ha dit el tècnic, mentre que ha destacat el gran paper de Larsson, present en els dos gols. "Li vaig demanar que es quedés, però ja tenia la decisió presa", ha indicat Rijkaard, qui també ha valorat el paper decisiu d'Eto'o. "El primer gol ha canviat molt les coses. L'equip ha creat oportunitats, però jugàvem amb deu i estaven molt organitzats. L'Arsenal ha jugat un partit meravellós i mentalment ens ha generat un problema amb l'expulsió de Lehmann, a més d'una pena per als espectadors", ha dit.

Rijkaard ha explicat que el missatge que havia dedicat als seus jugadors abans de saltar al terreny de joc ha estat que una final "sempre és un partit únic i especial". "Ha estat un partit atractiu, nosaltres no hem començat bé, però hem agafat el ritme. L'expulsió de Lehmann ha estat una pena per al joc però així són les coses, perquè l'Arsenal se n'ha anat enrere i ens creava molts problemes al contraatac", ha comentat l'entrenador del Barça. No ha volgut referir-se a la possibilitat que Thierry Henry recali la temporada que ve al Barça. "És important que el club pugui continuar treballant i intenti preparar-se per al futur, però jo acostumo a parlar sobre els meus jugadors, no sobre els que no hi són. Si està disponible a l'estiu? Preguntin-li al nostre director tècnic", ha insistit.

L'entrenador de l'Arsenal, el francès Arsene Wenger, ha afirmat que "és dur perdre una final amb un gol en fora de joc", després que el seu equip caigués a la final de la Lliga de Campions contra el Barça (2-1). El tècnic ha assegurat que el primer gol de l'equip blaugrana, aconseguit per Samuel Eto'o, s'ha produït en fora de joc i que això ha desestabilitzat el seu equip, que estava amb un home menys per expulsió del porter alemany Jens Lehmann. "És difícil acceptar una derrota quan hi ha una mala decisió de l'àrbitre. Ho acceptem, però alguna cosa caldrà fer en el futur. Estic enfadat perquè ens han marcat un gol fora de joc", ha afirmat l'entrenador amb un to amarg.

No obstant això, l'entrenador francès ha dit que no li hauria semblat malament que l'àrbitre hagués concedit el gol de Ludovic Giuly, anul·lat per una mala aplicació de la llei de l'avantatge als 17 minuts de joc. Aquesta jugada ha provocat l'expulsió de Lehmann. Wenger ha indicat que, fins al gol d'Eto'o, el Barcelona "havia tingut la pilota, però no havia estat creatiu ni havien fet grans coses".

Wenger ha indicat que no té "res a retreure a Lehmann" per la seva expulsió, perquè el jugador ha relliscat i no ha pogut fer-hi res. Pel que fa al comportament dels seus jugadors, Wenger ha dit estar orgullós perquè "han estat esplèndids, han jugat com a herois, però per desgràcia no han estat recompensats". L'entrenador també ha volgut felicitar el Barça, perquè "també han fet una gran temporada".

Sobre el futur d'Henry, que podria deixar l'Arsenal en els pròxims dies, Wenger ha afirmat que es reunirà amb ell "per preparar la temporada que ve", convençut que continuarà a Londres. "Tenim molts joves i crec que progressem, som un equip molt prometedor, però necessitem Henry. Ha tingut una influència molt positiva perquè l'equip compti a Europa", ha dit.

Anar al contingut