Barcelona

Rigola assegura que el Lliure necessita un altre capità que porti el vaixell cap a nous mars

El director de teatre Àlex Rigola deixa aquesta temporada la gestió del Lliure. I ho fa en un moment molt dolç, tant de la seva carrera com d'aquest teatre, que acaba de reobrir la seu de Gràcia. Rigola ha decidit plegar voluntàriament per renovar el teatre i renovar-se ell mateix. Assegura, en una entrevista a TV3, que el Lliure li cal un altre capità que "comandi el vaixell i els porti per mars on mai han estat". Rigola confia plenament en el seu relleu, Lluís Pasqual, de qui diu que "tindrà vista per tenir tot de gent amb talent al seu voltant".

Actualitzat
Àlex Rigola va arribar al capdamunt del Teatre Lliure amb només 33 anys. S'hi va trobar la seu de Montjuïc nova de trinca, però també una institució en un moment molt delicat i amb el Lliure de Gràcia amb les portes tancades per amenaça de ruïna.

Vuit anys després, el Lliure s'ha reconvertit. EL teatre ha guanyat públic i més jovent que cap altre teatre. Rigola, per la seva banda, s'ha consolidat com un dels directors més importants del país. Ara plega perquè, segons assegura a TV3, vol més temps i estímuls per continuar aportant idees a la creació escènica.

Rigola creu que amb vuit temporades al capdavant del teatre ja n'hi ha prou. A més, apunta que no només ell necessita el canvi, sinó que a l'equip del mateix teatre li cal un altre capità que comandi el vaixell i els porti per mars on mai han estat, "perquè el teatre és moviment, sobretot".

Pel que fa al nou director, Lluís Pasqual, Rigola destaca que "segur que tindrà vista per tenir tot de gent amb talent al seu voltant". Una virtut que es reconeix a si mateix assegurant que "una de les poques medalles" que es pot penjar "és haver decidit no dirigir aquest teatre sol". Una medalla i un descans: haver reobert l'espai de Gràcia. Rigola assegura que no se n'hagués anat tranquil deixant "la ciutat sense la seva millor sala".

D'aquí a poc, Rigola encararà el repte de ser el nou director de la Biennal de teatre de Venècia. Dóna les gràcies al segell Lliure i es felicita que "gent de fora del teu país et vinguin a buscar per un encàrrec tan important". Rigola entén que tot plegat demostra que "el Lliure compta al panorama internacional".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut