La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau
Barcelona

Rigau vol exigir una nota mínima d'un 8 de català i castellà per accedir a Magisteri

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, és partidària d'exigir un mínim d'un 8 de català i castellà a la selectivitat als alumnes que vulguin estudiar Magisteri. És una mesura del pla pilot que dissenya el departament per millorar la formació des del professorat. Irenen Rigau afirma que és inconcebible que els futurs professors tinguin, per exemple, un 5 en llengües. Ja ha demanat permís al Ministeri d'Educació per tirar endavant aquest pla, que ja prepara una comissió formada amb representants del departament i de les universitats.

Actualitzat
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, vol que els estudiants que aspirin a ser mestres a Catalunya tinguin un notable alt en català i castellà en els exàmens de la selectivitat.

Irene Rigau ha demanat al ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, que permeti a Catalunya impulsar un pla experimental de millora de la formació inicial dels futurs mestres que, entre altres aspectes, inclouria l'exigència d'una nota mínima d'un 8 a la selectivitat.

Així ho ha explicat la consellera d'Ensenyament durant la inauguració del 25 Congrés Internacional de Professorat d'Anglès, que s'ha realitzat a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i en el qual participen uns 500 professors d'anglès de tot Catalunya.

Anglès des de Primària i fins a FP


La consellera també ha indicat durant la seva intervenció al Congrés Internacional de Professorat d'Anglès que, a més de defensar el català, estudien implantar la presència de l'anglès en totes les etapes educatives, des de Primària fins a Formació Professional.

Places desertes per a anglès


Catalunya ha de sol·licitar al ministeri l'aprovació de la proposta d'una nota alta en llengües atès que les proves d'accés a la universitat -selectivitat- vénen regulades a través d'un Reial Decret, ha explicat Rigau als periodistes. "Es tracta -ha argumentat- que no torni a passar com en els dos anys anteriors, quan a les oposicions a places per a professors d'anglès van quedar algunes places desertes" per la falta de nivell.

A més d'un nivell alt en català i castellà, els futurs mestres han de demostrar tenir un nivell suficient d'anglès, tal com s'exigeix a l'article 109 de la llei d'educació de Catalunya (LEC), ha recordat Rigau.
Anar al contingut