Rigau i Simó tranquil·litzen els directors dels col·legis que obrin l'1-O

Simó: "Els directors no són els amos dels col·legis, ho és el departament." Rigau: "La consellera n'és la responsable, perquè és una activitat no docent en horari no lectiu."

redaccióActualitzat

La secretària de la mesa del Parlament, Anna Simó, i l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau han volgut tranquil·litzar els directors d'institut i els han assegurat que tota la responsabilitat de l'1 d'octubre recau en el govern.

L'exconsellera Irene Rigau, al programa "Més 324", va assegurar que els directors i directores dels col·legis no tenen cap responsabilitat per les decisions de la conselleria.

"El titular de l'edifici és el mateix departament, i jo entenc que és com ha de ser. És la mateix consellera que, a partir d'aquí, pot responsabilitzar de l'obertura qualsevol tipus de gent, i el director no té per què ser corresponsable de la decisió de la consellera, perquè és en horari no lectiu i per a una activitat no docent. Vaja, jo tranquil·litzaria el professorat."

 

 

En el mateix sentit va parlar Anna Simó, en un acte fet dilluns, a Tarragona, en què va alertar de no caure en "l'engany dels qui volen espantar" davant la celebració del referèndum de l'1-O, adreçant-se als directors i directores dels col·legis del país.

"No us poden acusar de res, ni us poden fer res, ni us poden cridar a declarar de res, perquè vosaltres no sou els amos dels col·legis, ho és el Departament d'Ensenyament i el govern de Catalunya."

Simó va assegurar també que "ser a les meses o anar a votar ni està prohibit ni és il·legal".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut