Barcelona

Rigau estudia demanar ordres d'allunyament de l'escola per als pares que amenacin els professors

La consellera d'Educació assegura que cal articular mecanismes d'allunyament previs quan es detectin situacions d'amenaça per a la integritat dels professors

RedaccióActualitzat

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, planteja demanar ordres d'allunyament per als pares dels alumnes que amenacin mestres i professors a les escoles.

En declaracions al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio, Rigau ha afirmat que cal articular mecanismes d'allunyament previs, just quan es detecten situacions d'amenaça als mestres.

Uns mecanismes d'allunyament que evitarien que hi hagi agressions com les de la setmana passada a l'Escola Baldomer Solà de Badalona.

Dijous, arran d'una queixa de la seva filla, la mare va entrar a l'escola i va insultar la mestra i li va donar tres bufetades. La mare va explicar a la policia que "no li agradava el tracte" que rebia la seva filla per part de la professora.

En el cas de Badalona, la consellera no descarta expulsar de l'escola la família agressora, però afirma que primer vol escoltar la direcció del centre.

Ensenyament es reunirà ara amb l'equip directiu d'aquesta escola i el de les escoles de Tarragona i Figueres on en els últims anys també hi ha hagut agressions a professors.

Per la consellera Rigau, la intenció del Departament és que els pares que amenacin mestres i professors tinguin prohibit acostar-se al centre.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut