Sant Joan Despí

Rigau, convençuda que les acusacions contra ella, Mas i Ortega pel 9-N són polítiques

La diputada de Junts pel Sí i exconsellera d'Ensenyament afirma que el cas "passarà a la història com una operació on s'ha posat una política partidista per sobre d'una aspiració col·lectiva".

RedaccióActualitzat

L'exconsellera d'Ensenyament i diputada al Parlament per Junts pel Sí, Irene Rigau, ha dit aquest dimecres que les acusacions contra ella, Artur Mas i Joana Ortega per l'organització de la consulta del 9-N són "polítiques". Ho ha dit en una entrevista a "Els matins de TV3" i després que aquest dimarts es fes públic que el jutge ha tancat la instrucció del cas mantenint les acusacions:

"Se'ns deia que hi havia moltes possibilitats que s'arxivés, vam presentar unes al·legacions que sol·licitaven l'arxiu d'una manera ben raonada. De totes maneres veient els calendaris, veient les actuacions, coneixent ja d'inici el paper de la fiscalia general de l'estat, tot feia pensar que seria utilitzat."

Rigau ha remarcat que la decisió judicial s'ha fet pública dos dies després de les eleccions i que això és significatiu. En aquest sentit, ha insinuat paral·lelismes amb les maneres de fer revelades per les converses entre el ministre de l'interior en funcions i el director de l'oficina antifrau:

"Ara ja sabem que hi ha un tipus de material que si es preveu que pot perjudicar políticament, surt, i si pensen que, políticament, a segons qui pot beneficiar, es guarda."

"El missatge és que hi ha idees que no es poden debatre, però sí que es poden difondre falsedats."

"Això passarà a la història com una operació on s'ha posat una política partidista per sobre d'una aspiració col·lectiva."

Rigau s'ha mostrat convençuda que no hi ha base jurídica per les acusacions, i ha confirmat que aprofitaran el termini que tenen per presentar al·legacions. De tota manera, no dubta que el judici tirarà endavant:

"El curs començarà el setembre amb aquest tema sobre la taula. Crec sincerament que el govern espanyol ha tingut l'oportunitat de reaccionar davant d'aquest fet, queda molt clar quina és la intencionalitat."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut