Barcelona

Rigau: "Avui és un bon dia per al govern i el Departament d'Ensenyament."

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, s'ha mostrat molt satisfeta amb la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que avala el model d'immersió lingüística. Després de reunir-se amb els partits que van donar suport a la llei d'educació, tots excepte el PP i Ciutadans, Rigau ha assegurat que "el sistema, en la seva globalitat, queda preservat i no es qüestiona el model". Sobre les famílies que han demanat que el castellà sigui llengua vehicular, Rigau ha afirmat que cada centre disposa de mecanismes per fer-ho i d'atenció individualitzada per atendre aquestes famílies. La consellera ha remarcat que el govern tenia molt clar que "a Catalunya, cap infant havia de ser disgregat per raó de llengua".

RedaccióActualitzat
La consellera ha reconegut que "hi havia preocupació per si, de la decisió judicial, se'n derivava un canvi de model", però ara queda la "constatació que, quan s'analitza bé el model, se li reconeix la validesa. És una victòria del Parlament", i la mostra de la seva "sobirania" i "que les seves lleis son respectades".

La interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) insta la Generalitat a escolaritzar en castellà com a llengua vehicular els fills de les tres famílies que van recórrer al Suprem i a qui aquest tribunal els va donar la raó.

D'acord amb la Llei d'Educació de Catalunya, "el català és la llengua prioritària perquè és la llengua pròpia, i es garanteix l'aprenentatge del castellà. A partir d'aquí, l'objectiu final és que els nostres nois coneguin les dues llengües".

Irene Rigau ha explicat que els pares que demanen que els seus fills siguin escolaritzats en castellà són una minoria. La consellera ha recordat que, "quan s'inicia el primer ensenyament, a la matrícula, els pares poden demanar atenció lingüística individualitzada", que cada centre aplicarà amb el seu mecanisme. En aquest sentit, "l'escola s'adreçarà a la família en castellà", i, en el cas que el nen no entengui el català, "se li donarà material concret comprensible". Sempre, però, sense perdre de vista que "el català és la llengua vehicular" a Catalunya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut