Barcelona

Rigau anuncia que potenciarà l'ús dels mòbils a les aules

La consellera d'Ensenyament fa seu el document del Consell Escolar que aprova l'entrada d'aquests dispositius a les aules i en defensa "l'ús pedagògic"

Actualitzat

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha anunciat que el seu departament potenciarà l'ús del telèfon mòbil com a instrument pedagògic a les escoles catalanes i ha fet seu el document del Consell Escolar de Catalunya que es posiciona en contra de prohibir l'entrada d'aquests dispositius a les aules.

El document del Consell Escolar de Catalunya s'ha presentat durant un acte de balanç del programa mSchools al Mobile World Congress (MWC), que ha inaugurat la consellera Rigau.

"Volem potenciar l'ús del mòbil com a instrument pedagògic i donar les pautes educatives que afavoreixin el treball de l'alumne, la potencialitat de l'instrument i deixar d'utilitzar-lo quan no toca", ha declarat Rigau.

Ha afegit que "en la mesura que es prepara els alumnes en la competència digital, els centres podran introduir les estratègies pedagògiques que permetin l'ús sensat del mòbil, perquè si no és per al treball educatiu el seu lloc és a la motxilla".

Per la seva banda, el president del Consell Escolar de Catalunya, Ferran Ruiz, ha declarat que "no té sentit prohibir als centres educatius uns dispositius com els telèfons mòbils que formen part de la vida quotidiana".

Ruiz ha defensat que els telèfons mòbils es poden utilitzar "com a eines per consultar informació, per contrastar hipòtesis o per buscar aplicacions útils a les matèries que s'estan impartint a classe".

Codis de colors a l'Institut Blai Farreres de Sant Cugat

Un precedent interessant de l'entrada dels mòbils a les aules és el que ha provat l'Institut Blai Farreres de Sant Cugat. En aquest centre tots els alumnes treballen amb tauletes, per tant, no tenia sentit la prohibició dels dispositius amb connexió. 

Els docents van optar per regular el grau d'ús que poden fer-ne els alumnes segons un codi de colors. Amb codi blau, els nois el poden fer servir demanant permís al professor. En canvi, en cas d'exàmen, s'indica codi vermell i s'impedeix el seu ús. Per últim, el codi groc, marca el seu ús al pati. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut