La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau
Barcelona

Rigau adverteix que si Espanya fa Educació Constitucional, Catalunya farà Educació Estatutària

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, es planteja la possibilitat d'introduir coneixements sobre l'Estatut de Catalunya a l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", la consellera també ha dit que confia que el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, es faci enrere en la reforma del Batxillerat.

RedaccióActualitzat
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat que de la mateixa manera que el nou ministre d'Educació vol que a l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania s'expliqui la Constitució, Catalunya introduirà coneixements sobre l'Estatut. "Haurem d'explicar que es pot interpretar de diverses maneres", de la mateixa manera que ha sentenciat: "La Constitució ha retallat la voluntat majoritària dels catalans i això s'haurà d'explicar a Catalunya".

També en referència a José Ignacio Wert, la consellera confia que es faci enrere sobre la nova reforma del Batxillerat que vol eliminar el curs de quart d'ESO i afegir-ne un de Batxillerat. En aquest sentit la consellera ha recordat que el govern només té gestió directa a Ceuta i Melilla i la resta està transferida en una gran part. Així doncs, diu: "Crec que ha faltat un diàleg més intens dels reposables actuals de les competències educatives per decidir allò que cal fer per millorar el nostre sistema".

Per això, Irene Rigau emplaça a recuperar el diàleg per lluitar entre totes les autoritats educatives competents per millorar el sistema educatiu.

Pel que fa al manteniment de la immersió a les escoles, la consellera d'Ensenyament ha reiterat que l'actual sistema ja garanteix una atenció individualitzada a les famílies que ho demanin fins als 6 anys i la incorporació d'aquests infants a la immersió quan ja comencen a ser competents en llengua catalana.

Finalment i pel que fa a les retallades, la consellera d'Ensenyament ha assegurat que només es retallarà en allò que no és essencial. La retallada, ha dit Rigau, afectarà sobretot el salari dels mestres.
Anar al contingut