Barcelona

Rigau acusa el govern espanyol d'idear una estratègia per minar la moral de Catalunya

La consellera, que ha reiterat que no pot aplicar la "llei Wert", ha explicat que gairebé el 13% de les escoles públiques i concertades de Catalunya ja fan classes d'alguna assignatura en castellà i un percentatge encara més alt fan classes de matèries no lingüístiques en anglès.

RedaccióActualitzat
La consellera d'Ensenyament reitera que no pot aplicar la "llei Wert" perquè va en contra de l'Estatut de Catalunya i perquè forma part d'una estratègia del del govern espanyol per minar la moral de Catalunya. En declaracions a "El Matí de Catalunya Ràdio", Irene Rigau ha assegurat: "Nosaltres podem no aplicar-la i - si no es fa- continuar amb els litigis, però tenim arguments molt a favor. Hem anat guanyant a molts tribunals les diferents batalles. El que passa és que això és una batalla que forma part d'una guerra més àmplia: queda clar que el govern Rajoy ha decidit una estratègia per a Catalunya per mirar de minar la moral de la població d'una vegada".

Rigau ha lamentat que ni la resta de comunitats autònomes ni el Partit Socialista carreguin fort en contra de la reforma educativa del govern espanyol i s'ha mostrat confiada que a la tramitació parlamentària s'obri un diàleg per canviar a fons la llei.

La consellera també ha explicat que gairebé el 13% de les escoles públiques i concertades de Catalunya ja fan classes d'alguna assignatura en castellà i un percentatge encara més alt fan classes de matèries no lingüístiques en anglès. "En aquests moments tenim un 34% de centres que fan en anglès una part de la matèria o tota, i això va creixent. A mesura que tenim més competència lingüística i el professorat està més ben format, augmenta", ha dit la consellera, que ha afegit: "Tenim un 12,66% de centres que, a més a més, reforcen alguna part de la matèria en castellà".

Precisament, l'ús del castellà com a llengua vehicular és l'aspecte més polèmic de la "llei Wert".
Anar al contingut