Carles Riera, durant l'entrevista amb l'Agència Catalana de Notícies (ACN)
Carles Riera durant l'entrevista amb l'Agència Catalana de Notícies (ACN)

Riera qualifica d'"execució extrajudicial" la mort de l'home abatut a Cornellà

Actualitzat

El diputat de la CUP Carles Riera ha lamentat que l'incident a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Cornellà d'aquest dilluns acabés amb la mort de l'atacant. Riera s'ha mostrat preocupat pel fet que es "normalitzin" el que ha qualificat d'"execucions extrajudicials".

En una entrevista a l'ACN, el diputat cupaire ha insistit que la funció de la policia "no és matar un delinqüent, sinó impedir que es cometi un delicte". En aquest sentit, Riera ha assegurat que els agents "s'han de cenyir a posar els individus a disposició judicial" i aplicar les mesures possibles perquè sigui així:

"La funció de la policia no és executar el delinqüent o el presumpte delinqüent, ni molt menys. Això va passar el 17 d'agost, això ha tornat a passar, a Cornellà. No volem que, de cap manera, es creï un clima, una cultura, un estat d'opinió favorable a aquest tipus d'execucions extrajudicials"

La CUP ha anunciat que sol·licitaran la compareixença del conseller d'Interior, Miquel Buch, per demanar-li explicacions sobre el rumb de la policia, "si cal".

"Volem saber quina és la línia de la policia i perquè es normalitzen les execucions extrajudicials"

Riera ha explicat que la CUP ja va sol·licitar informació sobre les actuacions policials del 17A a la comissió d'investigació dels atemptats de Barcelona i Cambrils. La petició, però, no va ser atesa perquè, segons Riera, JxCat i ERC "s'hi van negar".

"Cal transparència, assumpció de responsabilitats i explicacions"

ARXIVAT A:
PolicialCUPCarles Riera
Anar al contingut