Barcelona

Riera avisa que amb un acord "nítidament republicà" serà "molt més fàcil" votar "sí"

JxCat, ERC i la CUP es reuneixen al Parlament per intentar arribar a un acord per investir Turull, segons ha explicat Riera a "Els Matins"

Actualitzat

La convocatòria del ple exprés d'aquest dijous no garanteix que Jordi Turull arribi divendres davant el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena investit com a president de la Generalitat. I és que Turull tindrà el vot a favor de JxCAT i ERC, però també li calen els dels 4 diputats de la CUP per ser triat en primera volta.

Precisament, per intentar arribar a un acord que garanteixi els suports a la investidura de Turull, s'han reunit al Parlament JxCat, ERC i la CUP. Una reunió que ha avançat el diputat de la CUP, Carles Riera, a "Els Matins" de TV3.

Sobre aquesta reunió trilateral, Riera ha explicat a "Els matins" de TV3, que si hi ha un pacte "nítidament republicà" serà "molt més fàcil" canviar de l'abstenció al vot a favor dels quatre diputats de la CUP:

"Si en aquesta reunió arribem a un acord nítidament republicà i hi ha una decisió de no seguir reculant davant al repressió i la imposició dels tribunals, serà molt més fàcil que el consell polític pugui modificar la posició."

Riera ha insistit que la CUP no vol ser partícip d'un govern que faci autonomisme. "Només donarem un 'sí' si hi ha un compromís republicà", ha afegit. També ha reiterat el seu suport inequívoc a Carles Puigdemont:

"El nostre president és Carles Puigdemont. Si ho fos Puigdemont, la CUP aniria al ple amb quatre 'sis".

La CUP reunirà la seva direcció a les 15 hores, dues hores abans de l'inici del ple d'investidura, per decidir si modifica la seva posició d'abstenir-se. En aquest sentit, ha recordat:

"Avui la posició és d'abstenció, però el consell polític ha de prendre la decisió."

En qualsevol cas, Riera ha considerat que és "imprudent i no encertat" que el president del Parlament, Roger Torrent, hagi convocat un ple d'investidura amb "tanta precipitació". I ha alertat que a vegades sembla que els mateixos independentistes es vulguin "tirar un tret al peu" i posar pressió.

"Vaig dir a Torrent que no era prudent convocar un ple sense que el candidat tingués garantit el suport."

 

ARXIVAT A:
Eleccions 21DCUPProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut