Barcelona

Ridao s'autoinculpa d'haver acompanyat una dona a avortar

El candidat d'Esquerra Republicana a les generals ha dedicat un dels seus últims actes de campanya a les dones coincidint amb la celebració, avançada perquè no coincideixi amb la jornada de reflexió, del Dia de la Dona Treballadora. Joan Ridao s'ha posicionat sobre dos temes polèmics, com la despenalització de l'avortament i la legalització de la prostitució. En la primera de les qüestions ho ha fet d'una manera ben explícita: inculpant-se d'acompanyar una dona a avortar.

Actualitzat
El candidat d'ERC ha signat un document d'autoinculpació per haver acompanyat una dona a avortar en el marc d'una campanya de protesta que impulsen entitats feministes i avortistes. En el text es denuncia la persecució a la qual se sotmet les dones que opten per interrompre l'embaràs. A més, s'exigeix que es garanteixi la pràctica del dret a l'avortament i a la salut sexual i reproductiva traient la interrupció de l'embaràs del Codi Penal. Els republicans defensen l'avortament "lliure i gratuït" sobre la base d'una llei de terminis d'entre 12 i 14 setmanes.

Rodejat per un centenar de persones, majoritàriament dones del partit i d'entitats feministes i avortistes, Ridao també ha defensat els drets de les "treballadores del sexe" que opten voluntàriament per aquest camí. Per això demana que la prostitució voluntària pugui cotitzar a la Seguretat Social i que les prostitutes siguin reconegudes legalment com a treballadores autònomes.
Anar al contingut