Barcelona

Ridao reconeix que una sentència negativa de l'Estatut podria afavorir ERC a les eleccions

Tal com ha admès el secretari general d'ERC, Joan Ridao, en declaracions al programa "L'oracle" de Catalunya Ràdio, una sentència negativa de l'Estatut podria afavorir electoralment ERC als comicis catalans. Entrevistat per Xavier Graset, Joan Ridao ha explicat que una sentència desfavorable a l'Estatut català reforçaria els postulats del partit i s'aproparia "a la possibilitat que en la pròxima legislatura hi pugui haver una consulta sobre el futur de Catalunya". És en aquest sentit, que Ridao ha tornat a reclamar una sentència imminent davant la qual els partits es vegin obligats a posicionar-se.

Actualitzat
El secretari general d'ERC ha criticat que CiU s'hagi abstingut en la votació del Congrés sobre el pla antidèficit, com una estratègia electoralista. Ridao creu que la formació va dubtar fins a l'últim moment sobre quin vot emetre, però que es van decidir per l'abstenció perquè votar contra del pla del govern espanyol "anava en contra dels seus propis interessos electorals a Catalunya".

Ridao també ha advertit que el PSOE té el repte d'aprovar el sostre de despesa de cara als pressupostos del 2011, per a la qual cosa necessitarà socis suficients. El secretari general d'ERC ha recordat, en aquest sentit, que el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ja ha negat el suport a l'executiu.


Anar al contingut