Badalona

Ricky Martin aplega menys públic del previst a Badalona, en la presentació a Espanya de"Life", el seu desè treball

El cantant porto-riqueny Ricky Martin ha iniciat al Pavelló Olímpic de Badalona la seva gira per Espanya, en un concert que ha aplegat unes 4.000 persones, menys públic del que s'esperava. El cantant de "Livin' la vida loca" ha presentat el seu últim treball, "Life", amb una posada en escena en què no ha escatimat ni en músics ni en mitjans tècnics. Ha apostat per un so pesant i rocker per a un àlbum que conté dues cançons en castellà, "Qué más da" i "Déjate llevar", mentre que la resta són en anglès. Aquesta gira el portarà també a València, Múrcia i Madrid.

Actualitzat

El Pavelló Olímpic de Badalona, la pista del Joventut, no s'ha omplert gairebé ni en una tercera part en la visita del que en un altre temps era l'abanderat de la música llatina i, ara, al cantant de 34 anys, la maduresa l'ha empès a preguntar-se pel seu paper en el negoci i a abraçar causes filantròpiques. Malgrat la punxada de públic, Ricky Martin no ha escatimat ni en músics ni en mitjans tècnics, i ha apostat per un so pesat, més rocker que llatí, amb bases que enllacen amb les propostes per a les pistes de ball posades al dia per Madonna, per exemple.

Una exquisida realització televisiva per les dues pantalles laterals de vídeo, un complexíssim i efectista joc de llums, amb milers de bombetes simulant quadradets a l'escenari, projeccions de "mangas" japonesos, de "capoeira" brasilera, de 'reggaeton' caribeny i balls sensuals amb la corista han format part també d'un espectacle mesurat, madur i concebut amb l'estètica i la mentalitat de les grans estrelles.

Ja anés amb bufanda, de gris, de negre, amb armilla, ballant, parlant, gesticulant o cantant, el porto-riqueny ha posat bona cara a la mala xifra de públic i s'ha buidat des del primer tema, "Till I get to you", inclòs en el seu nou disc, de la mateixa manera que el segon, "I don't Care", que ha interpretat en la seva versió castellana, titulada "Qué más da".

El cantant porto-riqueny té previstos tres concerts més a Espanya després del de Badalona: el dia 11 a València; el 12, a Múrcia, i el 14, a Madrid. La gira mundial, titulada "Una nit amb Ricky Martin", la va començar a l'octubre a Mèxic, després de tres anys d'aturada que ha dedicat a viatjar, a treballar per a la fundació que porta el seu nom i a fer ioga i "capoeira".

Finalment, però, Ricky Martin ha decidit tornar als escenaris i publicar un nou àlbum, "Life", el desè de la seva carrera. Es tracta d'un disc "ballable, romàntic i espiritual alhora", ha declarat l'artista. Martin firma moltes de les cançons, dues de les quals són en castellà -"Qué más da" i "Déjate llevar"- i la resta en anglès i, a més, ha participat en la producció del disc. A "Life" hi han intervingut també l'orquestra egípcia The Hossam Ramzy String Ensemble, i convidats especials com Fat Joe, Amerie, Diane Warren i Julio Voltio.

El cantant de "Livin' la vida loca", que ha venut més de 70 milions de discos a tot el món, barreja rock, hip-hop, pop, balades, música oriental i "reggaeton", entre d'altres.

Anar al contingut