Richard Gere a Divendres
Richard Gere a Divendres
Barcelona

Richard Gere, entrevistat a TV3: "Trump és un malson"

Richard Gere visita el plató de "Divendres" per presentar la seva última pel·lícula, "Norman"

RedaccióActualitzat

L'actor Richard Gere està de gira per Europa presentant la seva última pel·lícula, "Norman", que s'estrena a Barcelona dins del marc del Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi. Ha visitat el programa "Divendres" per conversar amb Helena Garcia Melero i ha estat molt crític amb els lideratges actuals i especialment amb Donald Trump.

Richard Gere apadrina aquesta primera edició del Sant Jordi Barcelona Film Festival, que se celebra del 21 al 28 d'abril als cinemes Verdi.

Helena Garcia Melero ha parlat amb l'actor, de 67 anys, sobre Trump, el seu fill, el budisme i de la seva carrera com actor.

La periodista li ha demanat consell per mantenir el silenci i els espais de meditació i Gere ha reflexionat sobre la manera com ens relacionem amb el món actualment:

"Tinc un fill de 17 anys i està sempre amb el telèfon i les pantalles. Tenim tendència a relacionar-nos amb el món només en la superfície. Si anem dins de nosaltres mateixos molts dels problemes desapareixen"

Relacionat amb la meditació i també amb l'activisme l'actor ha criticat els lideratges actuals "malauradament en el món actual hi ha massa líders que estimulen la protecció d'un mateix. I estimulen aquesta part de nosaltres que és més solitària, separada de tota la resta, i això és un gran problema."

Parlant d'aquests grans líders Gere ha explicat la seva visió del lideratge de Trump:

" Trump és un malson. I veig que és un moviment que hi ha a tot arreu. Sé que també hi ha problemes aquí a Espanya i a tot arreu, aquesta mena de líders que lideren cap enrere i no cap endavant, és una "devolució", no una evolució de la humanitat.  L'evolució ha d'anar cap a la inclusió, cap a anar tots junts. Aquesta devolució és cap a anar a fer tribus, tribalitzar la societat. L'únic important ara és jo i el que és meu, el meu grup."

En relació a les seves denuncies al govern xinés ha explicat que "no m'han deixat entrar a la Xina o al Tibet controlat per Xina des del 1993, però no tinc cap problema amb Hollywood. No ho veig reflectit en la meva carrera."

Norman, l'home que ho podia aconseguir tot

Gere ha explicat sobre el seu últim personatge que" Nornam és un personatge singular. Som completament contraris. Era un salt per mi cap al desconegut. La "pel·li" passa a NY i és un món que si vius allà el tens al davant sempre. Són la mena de persona que deixes a una mica de distància, però sempre hi són. És un testimoni dels Normans de la societat, que volen ser indispensables."

Barcelona i St Jordi

Richard Gere no podrà viure la festa de St Jordi en directe, però ha explicat que la festa li sembla meravellosa. El programa divendres li ha regalat una rosa i un llibre amb fotografies de Catalunya.

Sobre Barcelona ha explicat que "vaig estar a la ciutat fa 10 anys. M'agrada que Barcelona té els millors restaurants del món."  També ha explicat que fa 40 anys que no menja carn i "fa un mes que soc completament vegetarià, per motius morals, perquè la carn que tots mengem és la matança corporativa d'animals."

Pel·lícules destacades

Gere ha parlat sobre els seus èxits amb "Pretty Woman" i "Oficial i cavaller": "Eren dues produccions petites, sense grans expectatives. Va ser una gran sorpresa que fossin tan grans després."

També ha parlat de "Hachiko", la pel·lícula que explica la història del gos; el seu representant li va dir que potser no la voldria fer, però, després de llegir el guió, es va fer un tip de plorar, va explicar el guió a uns amics i també es van posar a plorar i aleshores va decidir que havia de fer-la.

Gran expectació a l'arribada a TV3

L'arribada de l'actor a les instal·lacions de Televisió de Catalunya ha aixecat molta expectativa:

 

 

Anar al contingut