Ramallah

Rice demana no perdre de vista l'objectiu final del procés de pau al Pròxim Orient

La secretària d'Estat dels Estats Units, Condoleezza Rice, ha demanat que no es perdi de vista l'objectiu final de resoldre el conflicte entre Israel i Palestina mitjançant la solució de dos estats. "Crec que és important que el compliment de les condicions del 'full de ruta' no ens eximeixi de parlar de la direcció cap a on anem", ha dit Rice en una roda de premsa conjunta amb el president palestí, Mahmud Abbas.

Actualitzat

La finalitat és "que els palestins tinguin el seu estat independent i els israelians, pau i seguretat", ha dit la secretària d'Estat dels Estats Units, que creu que l'important ara és "preparar el terreny" per tal de restablir el diàleg.

Rice i Abbas s'han reunit a Ramallah i han tractat la possibilitat de reprendre les negociacions de pau entre israelians i palestins. Es tracta de la quarta visita de Rice a la zona des de principis d'any i la primera des de la formació del nou govern d'unitat nacional palestí, integrat principalment pels islamistes de Hamas i el nacionalisme laic d'Al-Fatah.

Els Estats Units han anunciat que mantindran el boicot polític i econòmic al govern palestí i, particularment, als membres de Hamas que el constitueixen. És per això que, durant la seva visita, Rice no s'entrevistarà amb cap ministre de Hamas. Contràriament al que fa Israel, però, els Estats Units sí que mantenen contactes amb els membres de l'executiu palestí que no són de Hamas.

Abans de marxar d'Egipte aquest dissabte, Rice va dir que "ara és el moment " d'aconseguir una solució de dos estats en el conflicte araboisraelià. "Els palestins ja han esperat prou per tenir un estat propi, mentre que els israelians ja han esperat prou per poder conviure amb seguretat amb un estat veí", va dir la secretària d'Estat nord-americana.

Anar al contingut