Ciclisme

Riccardo Riccò, expulsat en l'última edició del Tour, admet l'ús d'EPO de tercera generació

Riccardo Riccò, expulsat el passat 18 de juliol del Tour de França després de donar positiu en un control antidopatge, ha admès aquest dimecres l'ús d'EPO d'última generació davant la fiscalia del Comitè Olímpic Italià (CONI). El ciclista italià ha assegurat que s'ha tractat d'un "error" individual, exculpant així el seu equip, el Saunier Duval, que va decidir retirar-se de la carrera francesa després d'un nou escàndol de dopatge.

Actualitzat

"Davant la fiscalia antidopatge del CONI, he assumit la meva responsabilitat. Abans del Tour, vaig prendre la substància que tothom sap (EPO d'última generació). Ha estat un error només meu. Per això, no vaig demanar la contraanàlisi. Ara només em preocupa l'equip perquè penso que per culpa meva algú pot perdre la seva feina", ha explicat Riccò.

L'italià, de 24 anys, que va donar positiu en la contrarellotge de Cholet, dos dies abans d'aconseguir a Super-Besse la primera de les dues victòries d'etapa que va sumar en el Tour, ha explicat que durant la ronda francesa es va sotmetre a diferents controls, però que en tan sols dos va aparèixer la substància que havia pres.

"Tinc un gran sentiment de culpa"

Tanmateix, Riccò ha reconegut en la seva confessió que ha volgut treure's "un gran pes de sobre". "Tinc un gran sentiment de culpa i vull demanar perdó també als meus seguidors", ha afegit l'italià. Riccò havia negat als gendarmes francesos que el van interrogar haver-se dopat i va assegurar que les xeringues que es van trobar entre el seu material servien per injectar-se només vitamines i que mai havia sentit a parlar d'EPO d'última generació.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut