Atletisme

Reyes Estévez es queda sense medalla als 1.500 metres del Mundial d'Hèlsinki

En els Mundials d'atletisme, Reyes Estévez no ha tingut cap opció de medalla en la prova reina, els 1.500 metres. L'atleta de Cornellà s'ha mantingut al grup capdavanter fins a l'última volta, però no ha pogut respondre al canvi de ritme definitiu. La victòria ha estat per a Rashid Ramzi, de Bahrain, i Arturo Casado, cinquè, ha estat el millor espanyol. La plata ha estat per a un marroquí, Adil Kaouch, i el bronze per al portuguès Rui Silva.

La pluja, el vent i el fred continuen sent els protagonistes a Hèlsinki. La pluja ha obligat a ajornar fins divendres la final de salt de perxa femení, on la gran favorita és la russa Ielena Isinbaieva. L'atleta de Torredembarra Berta Castells no s'ha classificat per a la final de llançament de martell, amb 65,50, resultat que no li ha permès entrar entre les dotze primeres. L'altra esperança de medalla per a la delegació espanyola en la jornada d'avui, la valenciana Conxi Montaner, ha fracassat a la final de salt de llargada. Ha acabat desena, amb un salt de 6 metres i 32 centímetres, que no li ha permès lluitar per les medalles. La nord-americana Tianna Madison, amb 6,89, ha aconseguit l'or. Marta Domínguez s'ha classificat per temps per a la final dels 5.000 metres després d'acabar cinquena a la seva sèrie. La final dels 5.000 femenins serà dissabte. L'eivissenc Felip Vivancos ha quedat eliminat a les sèries dels 110 metres tanques. També a les tanques, als 100 metres, la nigeriana amb passaport espanyol Gloria Alozie ha quedat fora de la final. Alozie només ha pogut acabar quarta a la seva sèrie. L'hispanoargentina Cora Oliveros s'ha classificat per temps a les semifinals dels 400 metres tanques. En la jornada d'avui, s'han disputat algunes finals, a part de la dels 1.500 metres. Als 400 metres femenins la nova campiona del món és la nord-americana Tonique Williams Darling, també campiona olímpica a Atenes. El nord-americà Bryan Clay ha guanyat l'or al decatló, tot i acabar últim als 1.500, l'última prova del decatló. A la final de javelina masculina, Finlàndia s'ha quedat sense medalla a casa. L'or ha estat per a l'estonià Andrus Varnik, que ha donat a Estònia el primer or en la història dels Mundials d'atletisme. El gran favorit, el finlandès Tero Pitkamaki, ha acabat quart i sense medalla. En aquesta competició de javelina és on s'ha pogut veure una de les imatges d'aquest Mundial d'Hèlsinki. El samoà Shaka Sola, especialista en llançament de pes, va participar en la classificació de la javelina. Va perdre l'avió, va arribar tard a Hèlsinki per participar en el concurs de pes i per aprofitar el viatge va decidir participar en javelina. Ha acabat últim, amb un llançament de només 41 metres i 18 centímetres.