Política

Revisar els 80 km/h o el Codi Ètic dels Mossos, les prioritats de Puig

El futur conseller d'Interior, Felip Puig, ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" que una de les seves prioritats immediates serà la revisió del límit dels 80 quilòmetres per hora. Entre les primeres decisions que prendrà com a conseller d'Interior també hi ha la derogació del Codi Ètic i la dissolució de la Comissió d'Ètica dels Mossos d'Esquadra, així com el replantejament de la instal·lació de càmeres de seguretat a les comissaries. D'altra banda, Puig ha desmentit que Artur Mas li oferís la direcció del Port de Barcelona.

Actualitzat
Puig s'ha marcat com a prioritats immediates la derogació del Codi Ètic i la dissolució de la Comissió d'Ètica dels Mossos d'Esquadra, així com el replantejament de la instal·lació de càmeres de seguretat a les comissaries. En aquest sentit, Puig ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que la seva feina anirà encaminada, sobretot, a fer que el cos dels Mossos d'Esquadra recuperi la confiança i l'autoestima i que això passa, entre altres coses, per la derogació d'un codi que, diu Puig, està fet des d'una visió molt petita del país. Respecte a les càmeres de seguretat, ha avançat que, de moment, aturaran les noves instal·lacions, revisaran les que ja hi ha i "estudiarem si la seva eficàcia està justificada".

Felip Puig també s'ha marcat com a prioritat immediata revisar la mesura dels 80 quilòmetres per hora. Però no per derogar-la, sinó per flexibilitzar-la, tenint en compte diversos aspectes, inclosos els índexs de contaminació.

D'altra banda, el futur conseller d'Interior ha desmentit que Artur Mas li oferís la direcció del Port de Barcelona, tal com apuntaven algunes informacions periodístiques. També ha afirmat que si, finalment, Ferran Mascarell és el nou conseller de Cultura, això no tindrà res a veure amb una possible sociovergència, sinó amb el fet que Artur Mas parlava seriosament quan va dir que volia incloure dins el seu govern totes les sensibilitats que hi ha al país.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut