Revetlla reivindicativa contra la repressió, les sentències polèmiques i el rei

RedaccióActualitzat

La revetlla de Sant Joan és una nit de celebració a tots els municipis de Catalunya, però aquest 2018 la reivindicació política ha anat de la mà dels petards, les coques i les fogueres.

 

A Girona s'ha viscut una de les revetlles més reivindicatives dels últims anys: la Flama del Canigó ha passat de mà en mà, sense oblidar els polítics catalans empresonats i a l'exili:

 

La polèmica sentència contra els cinc acusats d'abusar d'una noia als Sanfermines del 2017 també ha estat protagonista d'algunes pires d'aquesta revetlla. Com aquesta, on s'han cremat fotografies dels cinc acusats:

 

El paper jugat per Felip VI els dies posteriors a l'1 d'octubre i el discurs del monarca justificant la repressió policial l'han convertit aquesta nit en protagonista d'algunes fogueres. El foc ha cremat, com sempre, fustes i estris vells i, enguany, també algunes fotografies:

 

I a Lleida, la foguera del barri de Cappont també ha tingut contingut polític. Diversos artistes han presentat les seves obres plasmades en plafons i la votació popular ha servit per indultar-ne un. La resta han anat a parar al foc, fins que han quedat reduïts a cendres.

 

ARXIVAT A:
Sant Joan
Anar al contingut