Un foc ha cremat diversos contenidors a les Franqueses del Vallès (Foto: Jordi Rodoreda)

Revetlla tranquil·la, amb menys incidents però amb més menors ferits

Els Mossos investiguen 4 denúncies d'agressions sexuals, tres a Barcelona i una a Girona

RedaccióActualitzat

Nit de revetlla de Sant Joan de caràcter festiu i sense incidents greus.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha dit que els Mossos d'Esquadra han fet durant la nit i matinada 2.701 controls d'alcoholèmia, dels quals 285 han donat possitiu. En 24 dels casos, els conductors ebris duplicaven la taxa màxima d'alcohol permesa.

Els Mossos han fet 67 detencions relacionades amb la revetlla i s'ha obert investigació per quatre denúncies d'agressions sexuals, tres a Barcelona i una a Girona i una d'elles a una menor d'edat. 

Els serveis sanitaris han atès 320 persones de patologies directament relacionades amb la revetlla de Sant Joan, una xifra un 18% superior a la de l'any passat: 19 amb cremades de caracter greu, 163 cremats lleus, 74 traumatismes o amputacions per efecte dels petards i 64 afectacions als ulls.

Aquest any hi ha hagut un increment significatiu dels menors de 11 anys que han resultat ferits amb els petards. 97 nens de menys de 11 anys han patit ferides de diversa consideració (cremades, traumatismes o amputacions). És un 56% més que l'any 2017.

S'han registrat 4.088 trucades al telèfon 112 d'Emergències fins a les vuit del matí relacionades amb la revetlla. Són un 21% menys de les trucades que van rebre els serveis d'emergència l'any 2017.

 

 

 

Els Bombers de la Generalitat han fet més de 860 serveis fins a les nou del matí, la majoria per incendis de vegetació, tant urbana com agrícola i forestal, així com també per apagar petits incendis en el mobiliari urbà i contenidors.

Les comarques del Baix Llobregat, Vallès Occidental i el Barcelonès són les que han registrat més serveis.

 



A Blanes, l'esclat d'un artefacte pirotècnic ha obligat a desallotjar un edifici de veïns. Al pìs on ha esclatat hi dormia un matrimoni de 90 anys que no ha resultat ferit. 

 

 

Un dels incidents més destacables ha estat un petit incendi de vegetació a Esplugues de Llobregat que els Bombers no han trigat a controlar:


A dos quarts d'onze de la nit, els Bombers han estat alertats d'un incendi al carrer Sarriera de Vilafranca del Penedès. El foc ha cremat una teulada de fibra i s'ha propagat per la coberta d'un concessionari de vehicles i ha afectat un 50% de la instal·lació interior. Cap persona ha resultat ferida.

Els Bombers també han treballat en un incendi que ha afectat una planta baixa d'una antiga fàbrica de tres pisos del carrer Major de Vallirana.

 

Neteja a les platges

Com cada any, moltes persones han acabat la nit més curta de l'any a la sorra de les platges i amb un primer bany al mar.

A Barcelona, centenars de persones han allargat la festa fins que la Guàrdia Urbana i els serveis de neteja municipal els han fet fora a dos quarts de set del matí.

 

Com ja és habitual, amb la sortida del sol, els banyistes han pres el relleu als que han gaudit de la nit més curta però més intensa de l'any.

 

 

 

ARXIVAT A:
Sant Joan
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut