Reus

Reus rebaixarà els impostos municipals a qui els tingui tots pagats abans del 31 de gener

El gran problema de molts ajuntaments ara mateix és la falta de liquiditat. En aquest sentit, l'Ajuntament de Reus ha decidit promoure una iniciativa per afavorir els ciutadans que paguin els impostos abans de finals de gener i intentar agilitzar-ne el cobrament. Encara no ho ha aprovat, però el consistori preveu rebaixar el 3% dels tributs de l'any vinent als contribuents que els paguin aviat. Tot plegat per obtenir liquiditat per a les arques municipals, rebaixar la pressió fiscal, que aquest any ha augmentat un 6%, i contribuir a la dinamització econòmica de la ciutat.

RedaccióActualitzat
Tot i que encara no està aprovat, molts contribuents ja han començat a demanar informació a les oficines d'Hisenda de l'Ajuntament de Reus. El consistori té previst rebaixar un 3% les taxes i impostos del 2012 per als contribuents que els paguin de cop abans del 31 de gener de l'any que ve.

Es tracta de la primera iniciativa d'aquest tipus que promou un ajuntament de Catalunya. Els impostos que es recaptaran l'any que ve tenen un increment de mitjana d'un 6%, i la mesura té com a objectiu rebaixar la pressió fiscal i contribuir a la dinamització econòmica de la ciutat.

També es preveu poder fraccionar el pagament de l'impost de la llicència d'activitat per a totes aquelles persones que vulguin obrir un negoci nou a Reus. En aquest sentit, el regidor d'Hisenda a l'Ajuntament de Reus, Joaquim Enrech, ha explicat que amb aquesta iniciativa es pretén també ajudar la petita i mitjana empresa i fomentar l'esperit emprenedor.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut